MANDONGUILLES DE BACALLÀ AMB SALSA D’AVELLANES

Ingredients per a 4 persones:

1 kg de bacallà net d’espines i pell
1 ou cru
3 grans d’all fregit
1 ceba tallada Brunoisse i ofegada
½ l. d’oli per fregir les albergínies
25 grams de farina per arrebossar
molla de pa remullada amb 1 dl. de llet
Sal
Pebre
Julivert

Salsa

2 cebes tallades a Brunoisse
2 porros tallats en Brunoisse
1 fulla de llorer
2 pastanagues tallades a Brunoisse
1 got de moscatell
2 dl. d’oli
100 grams de avellanes picades
20 grams de farina
½ l. de fumet de peix
Panses de corint remullades
Farigola

Elaboració:

Passem el bacallà per la trituradora juntament amb la ceba, l’all, la sal, el pebre, el julivert, la molla i l’ou. Un cop triturat, ho assaonem i ho barregem. A continuació, fem petites mandonguilles, les enfarinem, les fregim i les reservem. En una cassola amb oli, hi posem les verdures, la farigola i el llorer. Quan les verdures hagin agafat color, hi afegim el moscatell i ho deixem reduir. Hi posem la farina, ho deixem coure uns minuts i ara hi agreguem el fumet 15 minuts més de cocció i passem la salsa pel colador xinès, cap a una altra cassola. Hi afegim les mandonguilles, les avellanes, les panses i ho deixem coure 10 minuts més. Ho empolvorem amb julivert picat i ho servim.

Font: La cuina de l’avellana

Referència recepta: 0190 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot el any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars