PEBROTS FARCITS DE BACALLÀ I MONGETES


Ingredients 4 persones:

1 pot de 400 gr. de pebrots del piquillo
250 grams de bacallà dessalat
250 grams de mongetes blanques cuites
1 manat d'alls tendres

Salsa beixamel:

250 ml. de llet o la mesura d' un got
1 cullerada sopera de farina
1 cullerada sopera de mantega
Sal i pebre

Salsa tomàquet:

4 tomàquets de branca o de pera
1 pebrot morro de bou
½ got de vi o brou
8 cullerades soperes d'oli d'oliva
Sal i pebre

Per la picada:

2 grans d'alls
2 o 3 branquetes de julivert
½ culleradeta de comins
Sal i pebre

Elaboració:

Primer netejarem i trossejarem els alls tendres.
Rentarem les mongetes cuites per treure el conservant de l'envàs, i tot seguit les escorrerem. En un recipient les xafem amb una forquilla fins que ens quedi puré.
Per fer la beixamel ofegarem la farina a foc lent durant un minut o dos juntament amb la mantega. Afegirem la llet tèbia i remenarem sense parar durant uns 8 minuts aprox. o fins que espesseixi. Ho salpebrem i reservem.
En una cassola amb 6 o 7 cullerades soperes d'oli d'oliva posarem el bacallà esqueixat juntament amb els alls tendres. Ho ofegarem durant uns minuts fins que veiem que els alls estan lleugerament daurats. A continuació afegirem el puré de mongetes , remenarem un parell de minuts i afegirem 4 cullerades soperes ben plenes de beixamel. Barrejarem fins a obtenir una massa densa i homogènia, la deixarem refredar una mica i omplirem els pebrots del piquillo amb la barreja de bacallà. 
En un morter fem una picada, i després la fregirem en una paella amb una cullerada d'oli, amb això potenciarem el sabor de les espècies i evitarem que els alls es repeteixin. I ho Reservarem.
Per a la salsa, posarem en una cassola 8 cullerades soperes d'oli i sofregirem els tomàquets ratllats juntament amb el pebrot morro de bou trossejat i la picada anterior. Afegirem sal i pebre i deixarem que el conjunt es cogui a foc mitjà-baix durant uns 10 o 12 minuts. Afegirem mig got de vi o brou, ho acabarem de bullir un parell de minuts més i hi afegirem els pebrots del piquillo farcits. Deixarem que durant uns minuts s'acabi de coure a foc lent per barrejar sabors i servirem.

Font Anna Moreno
  
Referència recepta: 0052  Categoria: 1er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars