BACALLÀ AMB SOBRASSADA I ALLIOLI DE MEL


Ingredients 4 persones:

4 lloms de bacallà dessalat
400 grams de mongetes del ganxet bullides
150 grams de sobrassada de porc negre
½ l de brou de gambes
Oli
Julivert
Pebre vermell dolç
Farina

Per a l'allioli:

4 grans d'all
1 cullerada de mel
1 ou
Oli

Elaboració:

Comenceu aquest plat fent un brou de gambes.
Daureu els caps de gamba i després sofregiu-hi una bresa. Fet això, aboqueu-hi aigua i feu-ho bullir uns 25 minuts. Tot seguit, enfarineu i fregiu el morro de bacallà (prèviament dessalat) en una paella amb oli calent. Poseu els alls en un cassó i cobriu-los amb oli d'oliva. Confiteu-los a temperatura baixa durant 20-25 minuts. Mentrestant, col·loqueu el bacallà en una safata d'anar al forn. Tireu-hi una mica de pebre vermell pel damunt i afegiu-hi les mongetes i un raig d'oli d'oliva. Coeu-ho al forn a uns 200º C durant 6 o 7 minuts. Un cop tingueu els alls confitats, deixeu-los refredar.
Passeu a fer l'allioli. Aboqueu l'oli dels alls al pot de la batedora i poseu-hi un ou, una cullerada de mel, els alls, sal i pebre. Munteu l'allioli amb la batedora. D'altra banda, poseu en un cassó mongetes, la sobrassada i una mica de brou de gambes. Deixeu-ho coure a foc lent durant uns 6 minuts. Tritureu-ho i reserveu-ho en calent
Col·loqueu el bacallà en un plat, poseu-hi les mongetes al voltant i una mica d'allioli pel damunt. Gratineu-ho 2 minuts al forn fins que quedi ben daurat. Finalment, decoreu el plat amb un cordó de salsa de sobrassada.

Font: Xarcuteria Molina

Referència recepta: 0049  Categoria: Plat únic   Temporada: Tot l’any
Origen:

Comentaris

Entrades populars