BACALLÀ OFEGAT


Ingredients 4 persones:

12 Trossos de 70 grams /u de bacallà de la penca remullat
Oli d’oliva 1 dl.
Cebes 2 mitjanes
100 grams de cansalada viada
Fulla de llorer 1 u.
Cabeça d’alls 1



Elaboració:

En una cassola de terrissa al foc escaldeu l’oli. Després afegiu-hi les cebes pelades i tallades en quatre trossos, la cabeça d’alls, la cansalada viada tallada a tires primes i la fulla de llorer.
Ho deixeu coure i ho remeneu de tant en tant amb la cullera de fusta. Quan gairebé estigui sofregit, incorporeu-hi el bacallà i afegiu-hi un rajolí d’aigua. Tapeu-ho bé amb un paper d’estrassa.
Sacsegeu de tant en tant la cassola i deixeu que el guisat es cogui a poc a poc.

COMENTARI:

El contrast de sabors, que és la “gràcia” de molts plats, es dóna en aquest cas entre el bacallà i la cansalada.
Però per aquesta mateixa raó cal tenir molta cura amb el punt de sal del bacallà; el tast final de la preparació podria resultar massa fort. És clar que sempre podem beure un bon traguet de vi de la terra: la set quedarà apaivagada i l’escalfor assegurada.

Font: La cuina del bacallà a Catalunya

Referència recepta: 0033  Categoria: 2er Plat   Temporada: Hivern
Origen: 

Comentaris

Entrades populars