BACALLÀ AMB ALLS TENDRES

Ingredients 4 persones:

700 grams de bacallà remullat
100 grams d’alls tendres
100 grams de pa de pagès
2 grans d’all
1 fulla de llorer
Oli d’oliva
Oli picant (s’aconsegueix macerant 3 o 4 bitxos dins d’un recipient amb oli, durant 1 mes o 1 mes i mig)




Per al brou:

Les pells del bacallà
2 grans d’all
1 l. d’aigua mineral
1 fulla de llorer

Elaboració:

Per fer el brou de bacallà, poseu les pells de bacallà, el llorer i dos grans d’all en una olla amb l’aigua i deixeu-ho bullir suaument durant 10 minuts. Confiteu el bacallà en un cassó amb oli, un gra d’all i llorer, a una temperatura de 80 graus durant 5 o 6 minuts. Poseu en un bol els alls tendres escaldats, el pa torrat amb all i una mica de brou de bacallà, tritureu-ho i coleu-ho. Si queda una sopa molt espessa, afegiu-hi una mica més de brou; si queda massa líquida, afegiu-hi més pa torrat. Poseu la sopa al fons del plat i disposeu el bacallà confitat a sobre. Podeu decorar el plat amb una mica d’oli picant.

Font: Les receptes de la nova Cuina Catalana per Felip Llofriu del Restaurant Moo Hotel Omm

Referència recepta: 0036  Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen:

Comentaris

Entrades populars