LASANYA DE BACALLÀ


Ingredients 3 persones:

9 plaques de lasanya
250 grams de bacallà remullat, esmicolat i sense espines
8 llagostins
1 ceba
1 cullerada de farina
2 cullerades de crema de llet
1 grapat de espinacs tendres
Un grapat de nous
Un grapadet d’avellanes
Formatge ratllat
Julivert fresc
Oli
Sal
Pebre negre molt
Un polsim d’herbes de Provença
La beixamel:

Llet
Farina
Mantega
Sal 

Elaboració:

Bulliu o prepareu les plaques de lasanya com tingueu costum.
Saleu i fregiu una xic els llagostins en oli d’oliva. Quan estiguin freds peleu-los i talleu-los petits. Reserveu.
Feu una picada amb les nous, les avellanes i el julivert.
Ratlleu la ceba i la poseu al foc amb un parell de cullerades d’oli (feu servir el de fregir els llagostins), no cal que l’enrossiu. Deixeu-la coure a poc a poc. Un cop la veieu prou cuita, tireu una cullerada de farina al damunt i remeneu. Tot seguit afegiu el bacallà, les fulles d’espinacs, els trossos de llagostins, la crema de llet i al final la picada de nous (si el voleu més amorosit, afegiu una mica de llet). Rectifiqueu de sal i afegiu una mica de pebre.
Unteu el fons d’una safata amb oli d’oliva i poseu tres plaquetes de lasanya al fons, cobriu-les amb una capa del farciment i, així successivament.
Prepareu una salsa beixamel i disposeu-la per el damunt de la lasanya, i per sobre tireu el formatge ratllat i un polsim d’herbes de Provença.
Gratineu al forn al vostre gust.


Referència recepta: 0050  Categoria: Plat únic   Temporada: Tot l’any
Origen: 





Comentaris

Entrades populars