BACALLÀ AMB MEL


Ingredients 4 persones:

Bacallà 1,200 Kg.
Oli 4 dl.
Farina 200 grams
Mel 3 tasses de cafè (aproximadament)
Llorer 1 fulla
Aigua ¼ l (aproximadament)



Elaboració:

Poseu en una cassola d’alumini amb aigua freda el bacallà i la fulla de llorer a foc molt baix (millor sobre la planxa) a fi que es vagi escalfant molt a poc a poc. Quan sigui quasi cuit –en el moment en què es veu una escuma blanca -, retireu el bacallà de l’aigua amb molt de compte i l’esteneu sobre un drap blanc.
Deixeu-lo refredar 1 hora a fi que agafi consistència, i així poder tallar-lo a tires.
Passeu aquestes tires per farina, part de la mel i part de l’aigua de coure el bacallà. Ha d’haver quedat una pasta lleugera.
Fregiu el trossos de bacallà, arrebossat com hem dit, en oli no massa roent, per no cremar la mel. Aneu-los donant voltes amb cura, fins que quedin rossos.
Serviu-los immediatament després de treure’ls del foc.
Nota: Aquest bacallà el podeu acompanyar, simplement, amb una amanida d’enciam o d’escarola.

Font: El Gran Llibre de la Cuina Catalana de Josep Lladonosa i Giró 


Referència recepta: 0047  Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars