BACALLÀ AMB AMETLLES
Ingredients 6 persones:
La senyora Núria Bolart i Prat, de Martorell, que ens ha facilitat aquesta recepta, en destaca l’originalitat de la combinació de la salsa de tomàquet amb el gratinat de l’ametlla crua ratllada. El sabor resultant, exquisit, se suma a elaboració força ràpida.
6 Trossos de 150 grams /u de bacallà de morro remullat
Oli d’oliva 3 dl.
Salsa de tomàquet
Ametlles crues pelades
Farina per arrebossar
Sal
Elaboració:
En una paella parisienne (alta) fregiu els trossos de bacallà, prèviament enfarinats. Escorreu-los i col·loqueu-los en una safata de terrissa. Deixeu reposar l’oli i filtreu-lo.
En una cassola al foc, poseu a escaldar el tomàquets, sense les llavors, i ratlleu-los o trinxeu-los molt finament.
En una altra cassola amb una part de l’oli de fregir, aboqueu-hi el tomàquets. Deixeu-los sofregir molt lentament remenant-los de tant en tant amb una cullera o espàtula de fusta fins a aconseguir la textura d’una melmelada.
Aboqueu aquesta salsa damunt el bacallà i cobriu-lo amb les ametlles ratllades. Introduïu la safata dins el forn fins que tot estigui gratinat. Serviu el plat calent.COMENTARI:
Font: La Cuina del bacallà a Catalunya
Referència recepta: 0034 Categoria: 2er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada