BACALLÀ AL PIL-PIL

                                                   Ingredients 6 persones:

                                2 Kg. aproximadament de bacallà penca
                                4 dl. d'oli d'oliva (extra i verge)
                                4 grans d'all
                                1 bitxo

Elaboració:

Escates, neteja el bacallà d'espines i assecar-lo molt bé amb un drap blanc.
En una cassola de fang amb l'oli, a foc moderat, daurar els alls pelats i tallats a làmines. Quan comencin a prendre color, retirar-los amb una escumadora i reservar-los.
Seguidament, afegir els trossos de bacallà i deixar-los escalfar, sense que arribin a fregir, per espai d'uns vuit minuts. Immediatament retirar la cassola.
Traspassar el bacallà, amb la pell cap amunt, a una altra cassola de fang juntament amb dues cullerades d'oli. Acostar al foc, que ha de ser lentíssim, i moure constantment la cassola fins que tot quedi lligat. Seguidament afegir una altra cullerada d'oli i així continuar la operació, tirant cullerada a cullerada sense deixar de remoure, com si es tractés d'elaborar una salsa maionesa.
S'ha d'evitar que la salsa agafi el bull, ja que d'aquesta manera quedaria tallada.
Al final ha de quedar una salsa lligada però no gaire espessa. Repartir el bacallà en sis plats. Naparló amb la salsa passada per un colador fi. A sobre de cada tros de bacallà repartir les làmines d'all i el bitxo, trossejada en anelles i lleugerament fregida.

La forma culinària del pil-pil és una creació biscaïna els orígens provenen de fórmules bayonesa en què la mantega es substitueix per oli.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0058 Categoria: 2on Plat   Temporada: Hivern
Origen: 

Comentaris

Entrades populars