BACALLÀ DE FRARE


Ingredients 6 persones:

600 grams de bacallà de la penca remullat
1 Pinya de col-i-flor mitjana
2 dl. d’oli d’oliva
200 grams d’olives arbequines
3 ous durs
6 cebes tendres
1 llimona (només el suc)
Unes branquetes de julivert trinxat
Un rajolí de vinagre

Elaboració:

Netegeu la col-i-flor de les fulles exteriors i renteu-la bé. En una cassola al foc, poseu-la a coure amb aigua i sal. Quan estigui cuita, retireu-la del foc, deixeu-la escórrer i talleu-la a trossos regulars. Col·loqueu-la dins una enciamera i amaniu-la amb el suc de la llimona i un rajolí d’oli.
En una altra cassola, poseu a escalfar el bacallà. Escorreu-lo, esquinceu-lo en tires llargues i poseu-lo damunt la col-i-flor. Renteu i netegeu les cebes i talleu-les en quatre trossos en el sentit longitudinal. Poseu-les també damunt la preparació anterior.
Amaniu-ho amb la resta de l’oli i el vinagre. Repartiu-hi pel damunt el ous tallats a rodanxes gruixudes. Finalment, incorporeu-hi les olives i el julivert trinxat i serviu-ho fresc però no fred de la nevera.

Font: La Cuina del bacallà a Catalunya

Referència recepta: 0035  Categoria: 1er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars