BACALLÀ AMB FRUITS SECS DE LA MEVA MARE


Ingredients 4 persones:

4 lloms de bacallà (al punt de sal)
Ametlles pelades
Nous
Pinyons
Panses de corint
Orellanes (de préssec o d'albercoc)
Farina
Julivert (o herbes de Provença)
Sal
Cansalada viada (opcional)
Tomàquets petits i formatge blanc (per acompanyar)
1 gra d'all petit

Elaboració:
Tenir a punt els lloms de bacallà. Posar oli en una paella, enfarinar-los lleugerament, els fregim i els reservem.
En una altra paella hi posem oli d'oliva. Si es vol, començar posant trossets de cansalada viada i després afegir-hi els fruits secs. Si no, hi posem els fruits secs directament: primer les nous i les ametlles, després les orellanes i els pinyons, i per últim les panses, que són les que tarden menys a coure's.
Piquem l'all ben petit i el barregem amb les herbes. L'incorporem a la paella dels fruits secs a l'últim moment. Fem un parell de voltes i apaguem el foc.
Amanim els tomàquets petits i el formatge blanc tipus feta (o el que vulguem).

Muntem el plat: l'amanida per una banda, el bacallà per una altra.. i per sobre del bacallà hi tirem la barreja de fruits secs. S'ha de servir calent



Referència recepta: 0043 Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: Catalunya

Comentaris

Entrades populars