CARPACCIO DE BACALLÀ A L’OLI D’AVELLANA AMB OLIVES

Ingredients per a 4 persones:

1 llom de bacallà d’uns 500 grams
1 decilitre d’oli d’avellanes per amanir
125 grams d’olives negres sense pinyol i ben picades
1 cogombre en vinagre ben picat
½ llimona (el suc)
Julivert picat

Oli d’avellanes

¼ litre d’oli de gira-sol
2 cullerades d’oli d’oliva
200 grams d’avellanes crues

Elaboració:

Posem el bacallà al congelador entre 1 o 2 hores, fins que estigui dur, però sense que s’arribi a congelar. Aleshores el tallem amb una talladora electrònica o amb un ganivet ben esmolat i molt fi. Anem posant els talls als plats i hi afegim el cogombre, les olives, el suc de llimona i l’oli d’avellanes. Ho empolvorem amb julivert ben picat i ho servim.

Oli d’avellanes

Posem un cassó, hi afegim l’oli les avellanes i ho posem a foc molt lent, sense superar els 75º C, durant uns 20 minuts. Ho traiem i ho deixem refredar. Un cop fred, ho posem en una ampolla amb 10-12 avellanes ben picades.

Font: La cuina de l’avellana de Joan Jofre i Agustí Garcia

Referència recepta: 0214 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot el any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars