CARPACCIO DE BACALLÀ A L’OLI D’AVELLANA AMB OLIVES
Ingredients per a 4 persones:
1 llom de bacallà
d’uns 500 grams
1 decilitre d’oli
d’avellanes per amanir
125 grams d’olives
negres sense pinyol i ben picades
1 cogombre en
vinagre ben picat
½ llimona (el suc)
Julivert picat
Oli d’avellanes
¼ litre d’oli de
gira-sol
2 cullerades d’oli
d’oliva
200 grams
d’avellanes crues
Elaboració:
Posem el bacallà al congelador entre 1 o 2 hores, fins que estigui dur,
però sense que s’arribi a congelar. Aleshores el tallem amb una talladora
electrònica o amb un ganivet ben esmolat i molt fi. Anem posant els talls als
plats i hi afegim el cogombre, les olives, el suc de llimona i l’oli
d’avellanes. Ho empolvorem amb julivert ben picat i ho servim.
Oli d’avellanes
Posem un cassó, hi afegim l’oli les avellanes i ho posem a foc molt
lent, sense superar els 75º C, durant uns 20 minuts. Ho traiem i ho deixem
refredar. Un cop fred, ho posem en una ampolla amb 10-12 avellanes ben picades.
Font: La cuina de
l’avellana de Joan Jofre i Agustí Garcia
Referència
recepta: 0214 Categoria: 1er Plat Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada