ESCAROLA AMB ROMESCO



Ingredients per 4 persones:

250 grams de bacallà esqueixat remullat
200 grams de tonyina esqueixada remullada
2 escaroles tallades a trossos
Olives arbequines repelades, sense pinyol

Romesco fred:

120 grams d’ametlles torrades
200 grams d’avellanes torrades
2 cabeces d’alls escalivats
6 tomàquets escalivades madures
1 culleradeta de pebre vermell
1 ramet de julivert
1 gra d’all cru
2 galetes maria o carquinyolis
1 rajolí de vinagre
Oli d’oliva
Sal 

Elaboració:

Rentem i tallem l’escarola, la deixem en aigua, l’escorrem i l’eixuguem amb un drap. Agafem una enciamera i hi posem l’escarola, el bacallà, la tonyina i les olives. Ho amanim amb el romesco, ho remenem bé, de manera que tot quedi ben barrejat, i ho servim.

Vinagreta: Ho piquem tot al morter; quan estigui tot picat, hi afegim l’oli, el vinagre i les culleradetes de pebre vermell. Ho treballem amb una batedora. L’oli ha de cobrir tots els ingredients. Al moment de servir ho remenem tot.

Font: La cuina de l’avellana

Referència recepta: 0232 Categoria: 1er Plat Temporada: Hivern


Comentaris

Entrades populars