ESCAROLA AMB ROMESCO
Ingredients per 4 persones:
250 grams de
bacallà esqueixat remullat
200 grams de
tonyina esqueixada remullada
2 escaroles
tallades a trossos
Olives arbequines
repelades, sense pinyol
Romesco fred:
120 grams
d’ametlles torrades
200 grams
d’avellanes torrades
2 cabeces d’alls
escalivats
6 tomàquets
escalivades madures
1 culleradeta de
pebre vermell
1 ramet de julivert
1 gra d’all cru
2 galetes maria o
carquinyolis
1 rajolí de vinagre
Oli d’oliva
Sal
Elaboració:
Rentem i tallem l’escarola, la deixem en aigua, l’escorrem i l’eixuguem
amb un drap. Agafem una enciamera i hi posem l’escarola, el bacallà, la tonyina
i les olives. Ho amanim amb el romesco, ho remenem bé, de manera que tot quedi
ben barrejat, i ho servim.
Vinagreta: Ho piquem tot al morter; quan estigui tot picat, hi afegim
l’oli, el vinagre i les culleradetes de pebre vermell. Ho treballem amb una
batedora. L’oli ha de cobrir tots els ingredients. Al moment de servir ho
remenem tot.
Font: La cuina de
l’avellana
Referència
recepta: 0232 Categoria: 1er Plat Temporada:
Hivern
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada