PEIXOPALO AMB TRIPES DE BACALLÀ

Ingredients per 4 persones:

1 peixopalo
½  kg de tripes de bacallà
2 kg de patates
1 ceba gran
3 tomàquets madurs
1 cabeça d'alls
1 branqueta de julivert
Oli d’oliva
Sal

Elaboració:

S'aboca oli en una cassola de fang. Quan estigui calent es daura lentament en el mateix la ceba ratllada. A continuació s'afegeix la polpa ratllada dels tomàquets, l'all i el julivert finament picats. Un cop està el sofregit molt daurat, s'incorpora el peixopalo perquè cogui durant 10 minuts, aproximadament. Tot seguit s'incorporen les tripes de bacallà, conjuntament amb les patates tallades a quadres, prolongant la cocció durant uns 10 minuts més. Es remena amb una cullera de fusta i es cobreix amb aigua. A mitja cocció de les patates s'afegeix una cullerada de salsa allioli lleugera, el que es coneix per allioli negat, prolongant la cocció durant 5 minuts més.
Es rectifica de sal i se serveix immediatament, acompanya amb un morter amb allioli perquè cadascú afegeixi al seu gust.
Nota: el peixopalo ha de tallar-se a trossos i mantenir-se en remull durant 7 dies, canviant cada dia l'aigua.
Les tripes del bacallà han de romandre durant 24 hores en remull. Cal netejar-les després una per una amb especial cura.

Referència recepta: 0236 Categoria: Plat Únic Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars