BACALLÀ AMB POMA I SOBRASSADA

Ingredients per a 4 persones:

4 lloms de bacallà remullat
5 pomes Gran Smith
3 dents d’all
4 talls de sobrassada
Oli d'oliva
Dues nous de mantega
Mel
Fulles de canonges


Elaboració:

Peleu les pomes, i les talleu a trossets, les poseu en un bol amb les nous de mantega. Tapeu el bol amb paper film i el poseu-les uns minuts al microones fins que la poma sigui cuita. Tritureu la poma amb la túrmix, i si cal, rectifiqueu de sucre o mantega.
Anem a confitar el bacallà poseu en un cassó  l’oli i els alls tallats a lamines a foc molt suau. Quan l'oli quedi perfumat amb els alls hi posem el lloms de bacallà sobre el costat de la pell i deixem confitar uns 15 minuts aproximadament, tot dependrà del gruix dels llom.
Aleshores poseu el bacallà sobre una safata de forn, i per sobre  un tall de sobrassada. El gratinem amb la salamandra al forn fins que veiem que la sobrassada es comença a fondre.
Emplatem amb un fons de compota de poma, el bacallà al damunt, i acabem el plat amb un rajolí de mel i unes fulles de canonges.


Font: Restaurant Can Poal

Referència recepta: 0208 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot el any
Origen:  

Comentaris

Entrades populars