BACALLÀ AMB POMA I SOBRASSADA
Ingredients per a 4 persones:
4 lloms de bacallà
remullat
5 pomes Gran Smith
3 dents d’all
4 talls de
sobrassada
Oli d'oliva
Dues nous de
mantega
Mel
Fulles de canonges
Elaboració:
Peleu les pomes, i les talleu a trossets, les poseu en un bol amb les
nous de mantega. Tapeu el bol amb paper film i el poseu-les uns minuts al
microones fins que la poma sigui cuita. Tritureu la poma amb la túrmix, i si
cal, rectifiqueu de sucre o mantega.
Anem a confitar el bacallà poseu en un cassó l’oli i els alls tallats a lamines a foc molt suau. Quan l'oli
quedi perfumat amb els alls hi posem el lloms de bacallà sobre el costat de la
pell i deixem confitar uns 15 minuts aproximadament, tot dependrà del gruix
dels llom.
Aleshores poseu el bacallà sobre una safata de forn, i per sobre un tall de sobrassada. El gratinem amb la
salamandra al forn fins que veiem que la sobrassada es comença a fondre.
Emplatem amb un fons de compota de poma, el bacallà al damunt, i acabem
el plat amb un rajolí de mel i unes fulles de canonges.
Font: Restaurant Can Poal
Referència
recepta: 0208 Categoria: 2on Plat Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada