BACALLÀ AJOARRIERO A L'ESTIL DE OSCA
Ingredients per a 4 persones:
8 trossos de penca
de bacallà
4 patates
Oli d'oliva
Sal
Per l'allioli
4 grans d'all
1 patata cuita
3 rovells d'ou
Oli d'oliva
Elaboració:
Es talla el bacallà remullat en trossos d'uns 70 grams cada un. Es seca
amb un drap, es fregeix en una paella en oli fins que estigui daurat i es
reserva en una cassola.
D'altra banda, en un morter o en una picadora es picant les dents d'all
pelats, la patata cuita i els rovells d'ou i es va afegint oli a poc a poc com
si es lligués una maionesa.
En una paella amb una mica de l'oli de fregir el bacallà, se sofregeix
les patates pelades i tallades a daus petits. Quan estiguin daurades,
s'escorren, es salen i s'incorporen a la cassola del bacallà. A continuació, es
cobreix cada tros de bacallà amb l'allioli i es porta la cassola al forn a 180
º C durant cinc minuts. Se serveix calent i, opcionalment, empolvorat amb
julivert picat.
Consell
Amb l'ajuda de la patata cuita és més fàcil muntar l'allioli. Per salar
les patates cal tenir en compte el punt de salaó del bacallà.
Font: Platos de fiesta de
la cocina de casa
Referència
recepta: 0216 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada