BACALLÀ AJOARRIERO A L'ESTIL DE OSCA

Ingredients per a 4 persones:


8 trossos de penca de bacallà
4 patates
Oli d'oliva
Sal

Per l'allioli

4 grans d'all
1 patata cuita
3 rovells d'ou
Oli d'oliva

Elaboració:

Es talla el bacallà remullat en trossos d'uns 70 grams cada un. Es seca amb un drap, es fregeix en una paella en oli fins que estigui daurat i es reserva en una cassola.
D'altra banda, en un morter o en una picadora es picant les dents d'all pelats, la patata cuita i els rovells d'ou i es va afegint oli a poc a poc com si es lligués una maionesa.
En una paella amb una mica de l'oli de fregir el bacallà, se sofregeix les patates pelades i tallades a daus petits. Quan estiguin daurades, s'escorren, es salen i s'incorporen a la cassola del bacallà. A continuació, es cobreix cada tros de bacallà amb l'allioli i es porta la cassola al forn a 180 º C durant cinc minuts. Se serveix calent i, opcionalment, empolvorat amb julivert picat.

Consell
Amb l'ajuda de la patata cuita és més fàcil muntar l'allioli. Per salar les patates cal tenir en compte el punt de salaó del bacallà.

Font: Platos de fiesta de la cocina de casa

Referència recepta: 0216 Categoria: Plat únic Temporada: Tot el any
Origen:  


Comentaris

Entrades populars