BACALLÀ AL PEBRE VERD AMB PRUNES

Ingredients per a 6 persones:

6 trossos de 170 grams / u. de bacallà morro
1 copeta de xerès sec
12 prunes sense os
75 grams de formatge ratllat
Mantega per untar
Fumet de peix

Salsa de pebre verd

2 escalunyes
4 dl. de nata líquida
50 grams de mantega
50 grams de farina
2 cullerades soperes de pebre verd
2 dl. de brou de la cocció del bacallà

Elaboració:

Untar una safata de forn amb mantega, col·locar els trossos de bacallà i el fumet i introduir-la al forn per escalfar.
Treure després del forn i reservar el brou de la cocció. Escórrer bé el bacallà i posar-lo a una cassola de fang.

Elaboració de la salsa al pebre verd

En una cassola amb la mantega daurar les escalunyes pelades i tallades en brunoise; afegir el pebre verd i el xerès. Deixar reduir i incorporar la farina per elaborar el roux. Addicionar la nata i incorporar la farina per elaborar el roux. Addicionar la nata prèviament bullida i el fumet del bacallà batent lentament el conjunt per aconseguir una salsa ben fina. Deixar coure uns quinze minuts i incorporar les prunes, prèviament remullades amb brandi.
Abocar la salsa, un cop elaborada, per sobre del bacallà, empolvorar de formatge i posar a gratinar. Servir molt calent.

Referència recepta: 0225 Categoria: Plat únic Temporada: Tot el any
Origen:  


Comentaris

Entrades populars