BACALLÀ AL PEBRE VERD AMB PRUNES
Ingredients per a 6 persones:
6 trossos de 170
grams / u. de bacallà morro
1 copeta de xerès
sec
12 prunes sense os
75 grams de
formatge ratllat
Mantega per untar
Fumet de peix
Salsa de pebre verd
2 escalunyes
4 dl. de nata
líquida
50 grams de mantega
50 grams de farina
2 cullerades
soperes de pebre verd
2 dl. de brou de la cocció del bacallà
Elaboració:
Untar una safata de forn amb mantega, col·locar els trossos de bacallà
i el fumet i introduir-la al forn per escalfar.
Treure després del forn i reservar el brou de la cocció. Escórrer bé el
bacallà i posar-lo a una cassola de fang.
Elaboració de la
salsa al pebre verd
En una cassola amb la mantega daurar les escalunyes pelades i tallades
en brunoise; afegir el pebre verd i el xerès. Deixar reduir i incorporar la
farina per elaborar el roux. Addicionar la nata i incorporar la farina per
elaborar el roux. Addicionar la nata prèviament bullida i el fumet del bacallà
batent lentament el conjunt per aconseguir una salsa ben fina. Deixar coure uns
quinze minuts i incorporar les prunes, prèviament remullades amb brandi.
Abocar la salsa, un cop elaborada, per sobre del bacallà, empolvorar de
formatge i posar a gratinar. Servir molt calent.
Referència
recepta: 0225 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada