BACALLÀ AMB ROMESCO DE TARRAGONA

Ingredients per a 4 persones:

4 trossos de 200 grams de morro de bacallà
300 grams de fesols (mongetes blanques)
20 cloïsses gallegues
½ litre d’oli per fregir el bacallà
Farina per arrebossar

Romesco

1 ceba no gaire gran
4 llesques de pa fregit
150 grams d’avellanes
100 grams d’ametlles
3 grans d’all
1 tomàquet madur pelat i sense llavors
4 ramets de julivert
3 nyores remullades
Gotes d’anís sec

Elaboració:

Per preparar el romesco, tallem la ceba i l’all a trossos no gaire grans i ho sofregim. Seguidament, hi afegim el tomàquet, les nyores i els ramets de julivert. Després de pelar les ametlles i les avellanes torrades, les fregim en una paella, en la qual, després, fregim el pa. Tots aquests ingredients, els passem dues vegades per una picadora. Si no disposem d’aquest tipus d’aparell, ho picarem al morter.
Enfarinem i fregim els trossos de bacallà en oli a temperatura forta. Seguidament, el mullem amb una mica de fumet i amb el romesco que hem preparat. Ho introduïm al forn durant uns 10 minuts. Una mica abans de treure-ho del forn, hi afegim les cloïsses i els fesols. Ho assaonem amb una mica de sal, si convé, i ho empolvorem amb el julivert picat.

Font: La cuina de l’avellana

Referència recepta: 0209 Categoria: Plat únic Temporada: Tot el any
Origen:  


Comentaris

Entrades populars