BACALLÀ AMB ROMESCO DE TARRAGONA
Ingredients per a 4 persones:
4 trossos de 200
grams de morro de bacallà
300 grams de fesols
(mongetes blanques)
20 cloïsses
gallegues
½ litre d’oli per
fregir el bacallà
Farina per
arrebossar
Romesco
1 ceba no gaire gran
4 llesques de pa
fregit
150 grams
d’avellanes
100 grams
d’ametlles
3 grans d’all
1 tomàquet madur
pelat i sense llavors
4 ramets de
julivert
3 nyores remullades
Gotes d’anís sec
Elaboració:
Per preparar el romesco, tallem la ceba i l’all a trossos no gaire
grans i ho sofregim. Seguidament, hi afegim el tomàquet, les nyores i els
ramets de julivert. Després de pelar les ametlles i les avellanes torrades, les
fregim en una paella, en la qual, després, fregim el pa. Tots aquests
ingredients, els passem dues vegades per una picadora. Si no disposem d’aquest
tipus d’aparell, ho picarem al morter.
Enfarinem i fregim els trossos de bacallà en oli a temperatura forta.
Seguidament, el mullem amb una mica de fumet i amb el romesco que hem preparat.
Ho introduïm al forn durant uns 10 minuts. Una mica abans de treure-ho del
forn, hi afegim les cloïsses i els fesols. Ho assaonem amb una mica de sal, si
convé, i ho empolvorem amb el julivert picat.
Font: La cuina de
l’avellana
Referència
recepta: 0209 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada