EMPANADA DE BACALLÀ

Ingredients per a 4 a 6 persones:

Ou batut
Salsa de tomàquet per acompanyar

Per a la pasta

500 grams de farina
10 grams de llevat
½  cullerada de cafè de sal
Aigua
100 grams de mantega
2 ous

Per al farciment

½ Kg de bacallà dessalat i esqueixat
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot vermell morro de bou
3-4 grans d'all
Oli
Sal

Elaboració:

Per preparar la pasta, barrejar la farina amb la sal. Afegeix el llevat dissolt en aigua tèbia, incorpora la mantega a punt de pomada i els ous. Barreja tot bé, fins aconseguir una massa homogènia i deixa-la reposar tapada durant 30 minuts.
A part, sofregeix en oli a foc lent, la ceba, el pebrot verd i el vermell, tot en juliana, juntament amb els alls trossejats. S'assaona. Transcorreguts uns 15 minuts, afegeix el bacallà esqueixat i manteniu-lo al foc 2-3 minuts més saltejant.
Divideix la pasta en dues parts. Estira bé. Amb una part folra un recipient (untat amb oli). Aboca el farciment i tapa amb l'altra part de la massa. Reserva unes tires per a adornar. Pinta amb ou batut segellant les vores. Adorna amb unes tires de massa i pinteu amb ous. Abans de ficar-la al forn, feu uns petits forats al centre (3 o 4), amb la finalitat que surti el vapor i no pugi. Fica al forn calent a 180 º C uns 35-40 minuts.
Serveix l'empanada de bacallà acompanyada de la salsa de tomàquet calenta.

Font: 100 Menús de temporada de Karlos Arguiñano

Referència recepta: 0218 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot el any
Origen:  



Comentaris

Entrades populars