EMPANADA DE BACALLÀ
Ingredients per a 4 a 6 persones:
Ou batut
Salsa de tomàquet
per acompanyar
Per a la pasta
500 grams de farina
10 grams de llevat
½ cullerada de cafè de sal
Aigua
100 grams de
mantega
2 ous
Per al farciment
½ Kg de bacallà
dessalat i esqueixat
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
morro de bou
3-4 grans d'all
Oli
Sal
Elaboració:
Per preparar la pasta, barrejar la farina amb la sal. Afegeix el llevat
dissolt en aigua tèbia, incorpora la mantega a punt de pomada i els ous. Barreja
tot bé, fins aconseguir una massa homogènia i deixa-la reposar tapada durant 30
minuts.
A part, sofregeix en oli a foc lent, la ceba, el pebrot verd i el
vermell, tot en juliana, juntament amb els alls trossejats. S'assaona.
Transcorreguts uns 15 minuts, afegeix el bacallà esqueixat i manteniu-lo al foc
2-3 minuts més saltejant.
Divideix la pasta en dues parts. Estira bé. Amb una part folra un
recipient (untat amb oli). Aboca el farciment i tapa amb l'altra part de la
massa. Reserva unes tires per a adornar. Pinta amb ou batut segellant les
vores. Adorna amb unes tires de massa i pinteu amb ous. Abans de ficar-la al
forn, feu uns petits forats al centre (3 o 4), amb la finalitat que surti el
vapor i no pugi. Fica al forn calent a 180 º C uns 35-40 minuts.
Serveix l'empanada de bacallà acompanyada de la salsa de tomàquet
calenta.
Font: 100 Menús de
temporada de Karlos Arguiñano
Referència
recepta: 0218 Categoria: 1er Plat Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada