BACALLÀ A LA LIONESA

Ingredients per a 4 persones:

400 grams de bacallà (penca)
600 grams de patates
1 ceba
200 grams de tomàquets
1 o 2 grans d’all
30 grams de mantega
1 llimona
Julivert
1 culleradeta de pa ratllat

Elaboració:


Prepareu les patates, cuites amb pell (que siguin de mida petita). Deixeu-les refredar i peleu-les; talleu-les a rodanxes i fregiu-les, deixant-les daurar una mica. En aquest punt, afegiu-hi la ceba talada a rodanxes i lleugerament cuita, a continuació el tomàquet fet puré i, ja cuit ofegueu-ho tot una mica i aboqueu-ho en una plàtera untada i resistent al forn.
Traieu la pell i les espines al bacallà, talleu-lo a filets no pas molt grossos enfarineu-los i espolseu-los bé, i tot seguit fregiu-los amb oli calent ben abundant.
Col·loqueu-los sobre les patates i la salsa. Abans de servir-lo poseu la plàtera al forn, i en treure-la regueu-ho amb suc de llimona, barrejat amb la mantega fosa, a la qual ja haureu afegit l’all ben trinxat i una culleradeta de pa ratllat; empolseu-ho amb julivert.
Nota: S’ha de remullar el bacallà abans de guisar-lo.

Font: Cuinar és senzill de Montserrat Seguí de Queralt

Referència recepta: 0164 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

  1. Hola me ha gustado mucho tu blog.
    Tines unas recetas deliciosas de bacalao.
    Besos

    ResponElimina
  2. Hola, Margot
    Gracias por el comentario, como podrás visualizar en tus entradas soy una seguidora de tu blog por la puesta en escena de tus recetas y las bonitas imágenes publicadas.
    Felicidades

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars