BACALLÀ A LA LIONESA
400 grams de
bacallà (penca)
600 grams de
patates
1 ceba
200 grams de
tomàquets
1 o 2 grans d’all
30 grams de mantega
1 llimona
Julivert
1 culleradeta de pa
ratllat
Elaboració:
Prepareu
les patates, cuites amb pell (que siguin de mida petita). Deixeu-les refredar i
peleu-les; talleu-les a rodanxes i fregiu-les, deixant-les daurar una mica. En
aquest punt, afegiu-hi la ceba talada a rodanxes i lleugerament cuita, a
continuació el tomàquet fet puré i, ja cuit ofegueu-ho tot una mica i
aboqueu-ho en una plàtera untada i resistent al forn.
Traieu
la pell i les espines al bacallà, talleu-lo a filets no pas molt grossos
enfarineu-los i espolseu-los bé, i tot seguit fregiu-los amb oli calent ben
abundant.
Col·loqueu-los
sobre les patates i la salsa. Abans de servir-lo poseu la plàtera al forn, i en
treure-la regueu-ho amb suc de llimona, barrejat amb la mantega fosa, a la qual
ja haureu afegit l’all ben trinxat i una culleradeta de pa ratllat; empolseu-ho
amb julivert.
Nota:
S’ha de remullar el bacallà abans de guisar-lo.
Font: Cuinar és senzill de
Montserrat Seguí de Queralt
Referència
recepta: 0164 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Hola me ha gustado mucho tu blog.
ResponEliminaTines unas recetas deliciosas de bacalao.
Besos
Hola, Margot
ResponEliminaGracias por el comentario, como podrás visualizar en tus entradas soy una seguidora de tu blog por la puesta en escena de tus recetas y las bonitas imágenes publicadas.
Felicidades