ESCUDELLA DE FIDEUS AMB BACALLÀ

Ingredients per a 6 persones:

Aigua o brou de peix 2 l. (aproximadament)
150 grams de bacallà sec esqueixat
1 dl. d’oli
20 grams de ametlles torrades
Uns brins de safrà
1 ceba
4 tomàquets madurs
4 grans d’alls
Un ramet de julivert
Sal

Elaboració:

En una cassola una mica fonda hi feu un sofregit amb l’oli i la ceba tallada fina; quan sigui rossa, hi afegiu els 3 grans d’all tallats molt fins, i un cop enrossit, el julivert també tallat molt fi. Immediatament  hi tireu els tomàquets, pelats i picolats a ganivet, també finíssimament. Un cop el sofregit sigui ben concentrat hi afegiu els trossos de bacallà, hi feu donar uns tombs amb una espàtula i ho mulleu amb 2 l. d’aigua o, millor, brou de peix. Ho deixeu coure tot junt uns 10 minuts, hi afegiu els fideus i una picada feta amb el safrà, 1 gra d’all i les ametlles.
Ho poseu a punt de sal, vigilant-ho atentament, ja que el bacallà que hi hem posat era sec.

Font: El Gran Llibre de la Cuina Catalana de Josep Lladonosa i Giró

Referència recepta: 0166 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any

Origen: 



Comentaris

Entrades populars