ESCUDELLA DE FIDEUS AMB BACALLÀ
Ingredients per a 6 persones:
Aigua o brou de
peix 2 l. (aproximadament)
150 grams de
bacallà sec esqueixat
1 dl. d’oli
20 grams de
ametlles torrades
Uns brins de safrà
1 ceba
4 tomàquets madurs
4 grans d’alls
Un ramet de julivert
Sal
Elaboració:
En una cassola una
mica fonda hi feu un sofregit amb l’oli i la ceba tallada fina; quan sigui
rossa, hi afegiu els 3 grans d’all tallats molt fins, i un cop enrossit, el
julivert també tallat molt fi. Immediatament
hi tireu els tomàquets, pelats i picolats a ganivet, també
finíssimament. Un cop el sofregit sigui ben concentrat hi afegiu els trossos de
bacallà, hi feu donar uns tombs amb una espàtula i ho mulleu amb 2 l. d’aigua
o, millor, brou de peix. Ho deixeu coure tot junt uns 10 minuts, hi afegiu els
fideus i una picada feta amb el safrà, 1 gra d’all i les ametlles.
Ho poseu a punt de
sal, vigilant-ho atentament, ja que el bacallà que hi hem posat era sec.
Font: El Gran Llibre de la
Cuina Catalana de Josep Lladonosa i Giró
Referència
recepta: 0166 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada