CALDÓS DE COCOTXES I BACALLÀ

Ingredients 2 persones:

8 cocotxes de bacallà fresques
50 grams de mongetes del ganxet cuites (amb una mica de l’aigua de la cocció, us ajudarà a lligar el brou del plat)
1 manat de créixens
1 tall de 40 grams de botifarra negra de faves
1 grapat de camagrocs, frescos o secs
1 gra d’all
1 bitxo picant
100 cc. d’aigua envasada
Oli d’oliva

Elaboració:

Poseu les cocotxes en una cassola, cobriu-les amb l’aigua i poseu-les a foc baix. Penseu que si triguen 6 minuts a arrencar a bullir és millor que 3.
Netegeu el créixens amb aigua freda i assequeu-los amb el centrifugador d’amanides. Reserveu-los.
Talleu la botifarra negra en dauets sense pell. Reserveu-la
Just abans que les cocotxes arrenquin a bullir, poseu els créixens a la cassola.
I immediatament després que les cocotxes bullin, poseu les mongetes i la botifarra, i manteniu-ho a foc baix.
En una paella, daureu l’all tallat a làmines i fregiu-lo amb el bitxo. Quan el bitxo esdevingui fosc i l’all daurat, afegiu-hi els camagrocs i salteu-los. En el cas que siguin secs, remulleu-los en aigua tèbia durant 5 minuts abans de fer-los servir.
Quan els camagrocs hagin evaporat l’aigua que segreguen durant el saltat, escaldeu la cassola de les cocotxes amb tot el que hi ha a la paella. Amalgameu-ho bé. Poseu-hi un punt de sal i serviu-ho en un plat fons.

Font: Cuina X Solters d’ Ismael Prados

Referència recepta: 0151 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen:


Comentaris

Entrades populars