CALDÓS DE COCOTXES I BACALLÀ
Ingredients 2 persones:
8 cocotxes de
bacallà fresques
50 grams de
mongetes del ganxet cuites (amb una mica de l’aigua de la cocció, us ajudarà a
lligar el brou del plat)
1 manat de créixens
1 tall de 40 grams
de botifarra negra de faves
1 grapat de
camagrocs, frescos o secs
1 gra d’all
1 bitxo picant
100 cc. d’aigua
envasada
Oli d’oliva
Elaboració:
Poseu les cocotxes en una cassola, cobriu-les amb l’aigua i poseu-les a
foc baix. Penseu que si triguen 6 minuts a arrencar a bullir és millor que 3.
Netegeu el créixens amb aigua freda i assequeu-los amb el centrifugador
d’amanides. Reserveu-los.
Talleu la botifarra negra en dauets sense pell. Reserveu-la
Just abans que les cocotxes arrenquin a bullir, poseu els créixens a la
cassola.
I immediatament després que les cocotxes bullin, poseu les mongetes i
la botifarra, i manteniu-ho a foc baix.
En una paella, daureu l’all tallat a làmines i fregiu-lo amb el bitxo.
Quan el bitxo esdevingui fosc i l’all daurat, afegiu-hi els camagrocs i
salteu-los. En el cas que siguin secs, remulleu-los en aigua tèbia durant 5
minuts abans de fer-los servir.
Quan els camagrocs hagin evaporat l’aigua que segreguen durant el
saltat, escaldeu la cassola de les cocotxes amb tot el que hi ha a la paella.
Amalgameu-ho bé. Poseu-hi un punt de sal i serviu-ho en un plat fons.
Font: Cuina X Solters d’ Ismael Prados
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada