CARMANYOLA DE PATATA I BACALLÀ

Ingredients 2 persones:

100 grams de bacallà esqueixat i al punt de sal
2 cullerades soperes d’ous d’arengada
½ l. d’oli de gira-sol
3 ous
2 patates blanques noves
Oli d’oliva
Julivert en fulla



Elaboració:

Pelem les patates i les tallem amb la mandolina en discs de 2mm aprox. directament al damunt d'un bol amb aigua i glaçons. Ho reservem a la nevera. La raó de mantenir les patates tan fredes és la següent: Quan les introduïm en l'oli calent per fregir, quedaran més cruixents, ja que l'impacte de la diferència de temperatura és més gran, i la patata haurà retingut tot el seu midó. Dos aspectes importants.
Deixarem els ous amb els ous d'arengada sense batre'ls i els reservem en un bol.
Escalfem l'oli de gira-sol en una paella de ferro colat, que durant el procés de fregir ens ajudarà a no patir baixades brusques de temperatura quan hi fiquem les patates.
Retirem l'excés d'aigua de les patates amb un colador i les fregim durant 2 min., fins que siguin ben rosses. Les reservem al damunt d'un paper absorbent.
Poseu una paella antiadherent i de la mida d'una ració al foc perquè es vagi escalfant.
Salteu lleugerament el bacallà i les patates per a una persona i afegiu-hi la meitat dels ous.
Important: Moveu la paella en moviments circulars perquè no s'enganxi l'ou, i un cop cuit per sota, abaixeu el foc i deixeu-ho coure fins que l'ou de la superfície arribi al vostre punt de cocció preferit. Si us agrada molt fet, sempre teniu la possibilitat de girar-ho per fer una truita, però en la elaboració, i sobretot en la degustació d'aquest plat tenim dos moments pel que fa al sabor de l'ou: el color daurat de la base i l'amorositat de l'ou poc fet amb el caviar a la superfície. Just abans de servir, escampeu una mica de julivert picat.

Font: Cuina X Solters d’ Ismael Prados

Referència recepta: 0152 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars