BACALLÀ AMB TURBANT
400 grams de
bacallà
¼ de litre de llet
600 grams de
patates
2 rovells d’ou
50 grams de
formatge ratllat
40 grams de mantega
Elaboració:
Poseu el bacallà al foc, prèviament remullat, sense pell ni espines possibles,
en un cassó o una cassola amb aigua que cobreixi. En el moment que arrenqui el
bull, separeu-lo del foc i deixeu-lo tapat uns 20 minuts.
Prepareu un puré de patates duquessa ( peleu les patates, talleu-les i
coeu-les. Després escorreu-les bé i passeu-les pel passapurés; afegiu-hi
mantega i els rovells d’ou, barregeu-ho bé, assaoneu-ho amb un xic de pebre
blanc i, a continuació, remeneu-ho enèrgicament sobre el foc uns 2 minuts; així
tindreu ja llest el puré). Un cop fet, poseu-lo en una mànega amb broquet
arrissat i formeu un cordó gruixut tot al voltant d’una plàtera de servir,
resistent al forn, prèviament untada. En el centre, col·loqueu-hi els trossos
de bacallà tallats a filets grossos i sense cap espina. Cobriu-lo amb salsa
Mornay ( feta amb 20 grams de mantega, 15 farina, la llet, el rovell d’ou i la
meitat escassa de formatge ratllat). Preparació de la salsa: Prepareu una salsa
beixamel amb la mantega, farina i llet, i quan ja estigui poseu-hi sal, pebre i
nou moscada. Traieu-ho uns moments del foc i afegiu-hi el rovell d’ou. Remeneu
tot seguit amb el batedor i torneu-la una altra vegada al foc; que bulli uns
segons, i traieu-la. Afegiu-hi el formatge i remeneu suaument amb una cullera o
espàtula de fusta. (Si ho seguíssiu fent amb el batedor us quedaria una salsa
gomosa, enganxosa i no gens mengívola.)
Nota: Tingueu ben present que, sempre que a una salsa hi afegim formatge, no
es pot remenar mai amb un batedor.
Empolseu-ho tot amb el que queda de
formatge, i gratineu-ho al forn fins que us quedi daurat.
Font: Cuinar és senzill de
Montserrat Seguí de Queralt
Referència
recepta: 0162 Categoria: Plat únic Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada