BACALLÀ AMB TURBANT

Ingredients  4 persones:

400 grams de bacallà
¼ de litre de llet
600 grams de patates
2 rovells d’ou
50 grams de formatge ratllat
40 grams de mantega



Elaboració:

Poseu el bacallà al foc, prèviament remullat, sense pell ni espines possibles, en un cassó o una cassola amb aigua que cobreixi. En el moment que arrenqui el bull, separeu-lo del foc i deixeu-lo tapat uns 20 minuts.
Prepareu un puré de patates duquessa ( peleu les patates, talleu-les i coeu-les. Després escorreu-les bé i passeu-les pel passapurés; afegiu-hi mantega i els rovells d’ou, barregeu-ho bé, assaoneu-ho amb un xic de pebre blanc i, a continuació, remeneu-ho enèrgicament sobre el foc uns 2 minuts; així tindreu ja llest el puré). Un cop fet, poseu-lo en una mànega amb broquet arrissat i formeu un cordó gruixut tot al voltant d’una plàtera de servir, resistent al forn, prèviament untada. En el centre, col·loqueu-hi els trossos de bacallà tallats a filets grossos i sense cap espina. Cobriu-lo amb salsa Mornay ( feta amb 20 grams de mantega, 15 farina, la llet, el rovell d’ou i la meitat escassa de formatge ratllat). Preparació de la salsa: Prepareu una salsa beixamel amb la mantega, farina i llet, i quan ja estigui poseu-hi sal, pebre i nou moscada. Traieu-ho uns moments del foc i afegiu-hi el rovell d’ou. Remeneu tot seguit amb el batedor i torneu-la una altra vegada al foc; que bulli uns segons, i traieu-la. Afegiu-hi el formatge i remeneu suaument amb una cullera o espàtula de fusta. (Si ho seguíssiu fent amb el batedor us quedaria una salsa gomosa, enganxosa i no gens mengívola.)
Nota: Tingueu ben present que, sempre que a una salsa hi afegim formatge, no es pot remenar mai amb un batedor.
Empolseu-ho tot amb el que queda de formatge, i gratineu-ho al forn fins que us quedi daurat.

Font: Cuinar és senzill de Montserrat Seguí de Queralt

Referència recepta: 0162 Categoria: Plat únic  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars