BACALLÀ AMB SOBRASSADA I POMA
4 talls de morro de
bacallà dessalat al gust
4 rodelles de
sobrassada de porc negre
2 pomes golden
50 grams de mantega
Una mica de
canyella en pols
50 grams de pinyons
50 grams de panses
20 cl. d'oli d'oliva
1 c/s de sucre
Farigola
Escates de sal
Elaboració:
Per començar, peleu
la poma, talleu-la a quarts i deixeu-la caramel·litzar en una paella amb
mantega fosa, una mica de sucre i una mica de canyella en pols.
A continuació,
poseu el bacallà en una safata, amaniu-lo amb oli i farigola, tapeu la safata
amb paper film i deixeu-ho marinar a la nevera durant 12 hores.
Després, en una
paella amb una mica d'oli fregiu els talls de bacallà pel cantó de la pell.
Quan estiguin
dauradets, poseu-los en una cassola, cobriu-los amb una rodanxa de sobrassada,
poseu-hi la poma caramel·litzada al voltant i deixeu-ho coure al forn durant un
parell o tres de minuts a 180 graus.
Tot seguit, en una
paella amb una mica d'oli salteu les panses i els pinyons fins que estiguin
rossos.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi la poma al voltant i
guarniu el plat amb les panses, els pinyons, unes escates de sal i una branca
de farigola.
Referència
recepta: 0165 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada