BACALLÀ AMB SOBRASSADA I POMA

Ingredients  4 persones:

4 talls de morro de bacallà dessalat al gust
4 rodelles de sobrassada de porc negre
2 pomes golden
50 grams de mantega
Una mica de canyella en pols
50 grams de pinyons
50 grams de panses
20 cl. d'oli d'oliva
                                                              1 c/s de sucre
                                                      Farigola
                                                              Escates de sal

Elaboració:

Per començar, peleu la poma, talleu-la a quarts i deixeu-la caramel·litzar en una paella amb mantega fosa, una mica de sucre i una mica de canyella en pols.
A continuació, poseu el bacallà en una safata, amaniu-lo amb oli i farigola, tapeu la safata amb paper film i deixeu-ho marinar a la nevera durant 12 hores.
Després, en una paella amb una mica d'oli fregiu els talls de bacallà pel cantó de la pell.
Quan estiguin dauradets, poseu-los en una cassola, cobriu-los amb una rodanxa de sobrassada, poseu-hi la poma caramel·litzada al voltant i deixeu-ho coure al forn durant un parell o tres de minuts a 180 graus.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les panses i els pinyons fins que estiguin rossos.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi la poma al voltant i guarniu el plat amb les panses, els pinyons, unes escates de sal i una branca de farigola.


Referència recepta: 0165 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars