BACALLÀ AMB PRUNES, BROTS I PIL-PIL

Ingredients 4 persones:

600 grams de lloms de bacallà
Brots de ruca, rave i gira-sol
8 prunes
Alfàbrega
Aigua de cocció de tripa de bacallà
Oli d’oliva verge
Sal

Elaboració:

Es prepara un oli d’alfàbrega amb l’oli d’oliva i l’alfàbrega escaldada, un cop freda i escorreguda. Es tritura tot amb un braç elèctric, s’afegeix una mica de sal i es reserva.
Es cou el bacallà confitat en l’oli d’alfàbrega a 65º C, durant deu minuts.
Paral·lelament, s’escalden les prunes i s’han de desossar.
Es prepara el pil-pil reduint l’aigua de cocció de la tripa a la meitat amb oli d’oliva verge i aprofitant una mica d’oli d’alfàbrega.
Per a la presentació, es disposen les prunes a un plat i es col·loquen sobre el morro de bacallà i el brots amanits amb oli d’oliva i sal. Finalment,  es salseja amb el suc de pil-pil. 

Font: La cocina de casa de Xavier Pellicer

Referència recepta: 0017   Categoria: 2on Plat   Temporada: Tardor
Origen:

Comentaris

Entrades populars