BACALLÀ DE QUARESMA ( I )
1 Kg. de bacallà
200 grams de musclos
100 grams de prunes seques
2 ous durs
2 carxofes
1 ceba
2 grans d’all
8 ametlles torrades
1 cullera de postra de conyac
Farina
Julivert
Margarina
Oli
Sal
Elaboració:
Primer netegeu les carxofes, talleu-les a trossos prims i feu-les bullir en un cassó amb aigua i un xic de sal. Reserveu-les i bulliu també els musclos fins que s’obrin. Llavors, poseu una paella al foc amb oli, fregiu els talls de bacallà enfarinats i, quan comencin a agafar color, passeu-los a una cassola de fang. Amb l’oli del bacallà, sofregiu la ceba trinxada i afegiu-hi després un xic de farina, el conyac per aromatitzar i una picada d’all, julivert i ametlles torrades deixatada amb una mica d’aigua. Incorporeu-hi un parell de nous de margarina i ben bé un litre d’aigua i aboqueu la salsa per sobre del bacallà. Poseu la cassola a foc baix i, quan arranqui el bull, fiqueu-hi les carxofes, els ous durs tallats per la meitat, les prunes que abans haureu bullit durant cinc minuts i els musclos. Rectifiqueu-ho de sal, si cal, deixeu-ho coure tot junt uns minuts i serviu el bacallà ben calent.
Font: La cuina comarca a comarca ( Gironès Pla de l’ Estany)
http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-agenda/jornades_gastronomiques_de_l_abadejo/
Referència recepta: 0011 Categoria: 2on Plat Temporada: Hivern
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada