BACALLÀ A LA LLAUNA

Ingredients 4 persones:

800 grams de bacallà sec
¼ de Kg. de tomàquets madurs
3 grans d’all
Julivert fresc
1 cullerada plena de pebre vermell dolç
1 got de vi ple de vi ranci
¼ l. d’oli
Sal


Elaboració:

Després d’haver posat en remull el bacallà 24 hores abans, el partirem a trossos i, ben escorregut, els fregirem en l’oli. Després els col·locarem en una llauna o cassola de ferro. A l’oli de fregir fregirem dos grans d’all picats, el pebre i el gotet de vi, i ho abocarem damunt del bacallà. El tomàquet, fet una salsa espessa amb sal l’anirem posant a cullerades damunt dels trossos de bacallà. Picarem, molt menut, l’altre gra d’all i el julivert, i d’això empolsarem el preparat que ficarem al forn perquè es torri un 10-15 minuts, amb escalfor moderada per sobre i per sota. Ho servirem calent en la mateixa llauna. També podem fer aquest mateix bacallà de la mateixa manera però sense tomàquet.

Font: Cuina Catalana de Anna Maria Calera


Referència recepta: 0020   Categoria: 2º Plat   Temporada: Tot al any
Origen:

Comentaris

Entrades populars