LLOMS DE BACALLÀ AMB “MIGAS”

Ingredients 4 persones:

 4 lloms de bacallà
 1 cullerada sopera de farina de blat de moro
 5 ous de guatlla
 ½  pa de pagès
 100 grams de xoriço ibèric
 Oli d'oliva
 300 ml de vi negre
 1 cabeça d'alls
 2 cebes
 500 grams de fons de carn
 Sal grossa
 Pebre negre

Elaboració:

Bacallà: Enfarinar amb la farina de blat de moro i fregir.
Oli de xoriço: Fregir el xoriço en poca quantitat d'oli d'oliva i colar, l'oli resultant és el que utilitzarem per fer “migas”.
Migas: Esmicolar el pa de pagès i deixar assecar, saltar amb l'oli de xoriço que estiguin cruixents afegir una mica d'aigua per remullar, posar a punt de sal.
Salsa de vi negre: Daurar l'all i la ceba, afegir el vi negre i reduir. Mullar amb fons de carn i reduir encara més. Poseu al mig del plat amb l'ajuda d'un motlle les “migas” saltejades.
A sobre disposeu-hi el bacallà recentment fregit i acabar posant el rovell d'ous de guatlla temperada sobre del bacallà. Salar amb uns cristalls de sal i una mica de pebre negre. Per acabar adornar amb la salsa de vi negre.

  

Font: Sergi Arola

Referència recepta: 0018   Categoria: Plat únic   Temporada: Tot any

Comentaris

Entrades populars