BACALLÀ AMB SALSA BLANCA

Ingredients 4 persones:

4 talls de morro de bacallà
4 grans d’all
2 fulles de llorer
Farina per arrebossar
1 ou
Oli d'oliva
¾ l. llet
200 grams de ametlles picades
Sal i pebre blanc
1 bitxo
Un grapat d’ametlles laminades per decorar el plat


Elaboració:

Posar en remull els lloms de bacallà 24 hores amb la pell cap amunt.
Coure la llet amb 2 grans d'all i las fulles de llorer.
Arrebossar els lloms de bacallà amb farina, passar-les per l'ou batut i fregir amb abundant oli.
Incorporar el bacallà a la llet i cuinar a foc molt lent. Quan el bacallà estigui al punt, afegir l'ametlla mòlta i les dents d'all picats molt fins. Lligar tot fins que la massa espesseixi. Afegir-li una mica de pebre blanc.
Rectificar de sal si fos necessari i servir molt calent.

Opcional: es pot decorar el plat amb ametlles fregides laminades.
N'hi ha que en la cocció del bacallà li afegeixen una bitxo per donar-li un toc picant al plat.

   
Referència recepta: 0019   Categoria: 2º Plat   Temporada: Tot any
Origen: Menorca

Comentaris

Entrades populars