ARRÒS DE BACALLÀ


Ingredients:

500 grams de bacallà penca seca en un tros
600 grams d'arròs
200 grams de pèsols
1 ceba
4 tomàquets madurs
1 col-i-flor petita
4 carxofes
½  d'oli d'oliva
2 grans d'all
Aigua

Picada:

2 grans d'all
20 grams de ametlles torrades i pelades
Uns brins de safrà
1 branqueta de julivert



 Elaboració:

Posar el bacallà a sobre de la planxa ben calenta i rostir-lo.
Retirar-lo, treure-li la pell i les espines, esmicolar i deixar-lo dessalar una estona amb aigua.
En una cassola de fang amb oli fregir la ceba picada molt fina i els alls. Escaldar els tomàquets, pelar-los i tallar-los finament, ajuntar-los amb la ceba i sofregir lentament. Netejar les carxofes de les fulles exteriors, tallar a quarts i afegir-les a la preparació. Tallar la col-i-flor, separant les parts més dures, i afegir-la a la cassola juntament amb l'arròs. Remenar bé amb una cullera de fusta i afegir-li l'aigua bullint necessària com per a preparar qualsevol especialitat d'arròs. Esperar que aixequi el bull i afegir els pèsols i el bacallà ben escorregut.
En el morter fer la picada i dissoldre amb una mica de brou de la cocció, afegir-la a la cassola.
Comprovar el punt de sal i servir quan l'arròs estigui cuit.


Font: Todo el Bacalao a su alcance de Josep Garcia i Fortuny . Joan Jofre i Español



Referència recepta: 0023  Categoria: 1er Plat   Temporada: Tot any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars