BACALHAU À GOMES DE SÁ


Ingredients:

750 grams de bacallà remullat
750 grams de patates cuites amb pell i pelades
2 grans d'all
3 cebes
3 ous durs
Olives
7 1/2 dl de llet
Sal
Pebre blanc acabat de moldre
Julivert picat




 Elaboració:

En una cassola posar el bacallà i escaldar amb aigua bullint. Tapar la cassola i deixar-la així durant vint minuts.
Seguidament escórrer el bacallà, netejar-lo de pell i espines i laminar-lo. Passar-ho a un bol fondo, cobrir-lo amb la llet ben calenta i deixar-lo en aquest bany d'una hora i mitja a tres.
Mentre, en una paella amb oli daurar lentament les cebes i els alls pelats i tallats en brunoise. Afegir les patates tallades a rodanxes i el bacallà escorregut. Barrejar-ho tot lleugerament, sense deixar coure. Condimentar-lo amb sal i pebre.
Passar el conjunt a una cassola de fang i introduir-la al forn ben calent, durant uns deu minuts.
Servir en la mateixa cassola, després escampeu-hi el julivert picat, i decorar amb els ous pelats, tallats en rodanxes, i les olives.

 Font: Todo el Bacalao a su alcance de Josep Garcia i Fortuny . Joan Jofre i Español

Referència recepta: 0022  Categoria: 2º Plat   Temporada: Tot any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars