LLOM DE BACALLÀ AMB ALLIOLI DE CODONY

Ingredients 4 persones:

Bacallà 4 talls de llom
Pomes golden 2 u.
2 tasses de salsa de tomàquet
Farina 50 grams
Oli
Per a l’allioli de codony:
1 llesqueta de pa amb un raig de vinagre
1 ou
2 grans d’all
1 poma crua pelada
2 codonys bullits, pelats i sense llavors
1 got d’oli d’oliva de 0,4º
Sal

Elaboració:

Quan compreu  el bacallà, assegureu-vos que té el bon punt de sal o, si és necessari, dessaleu-lo deixant-lo en remull i canviant-ne l’aigua les vegades que calgui, fins que estigui al punt. Per preparar l’allioli de codony, piqueu al morter la llesqueta de pa, els grans d’all, la poma i els codonys. Afegiu-hi l’ou, barregeu-ho tot bé i aneu afegint-hi l’oli ben a poc a poc, tot muntant la salsa amb la mà de morter. Enfarineu els lloms de bacallà i, en una paella amb oli, enrossiu-los a foc mitjà durant uns minuts. Reserveu-los damunt de paper de cuina per eliminar-ne l’excés d’oli. Peleu les pomes, traieu-ne els cors amb un buidador de pomes o un ganivet i talleu-les a rodanxes d’aproximadament cinc mil·límetres. Salteu-les en una paella amb un rajolí d’oli i, seguidament, poseu-les format un llit en una plata de forn. Ruixeu-les amb la salsa de tomàquet i col·loqueu-hi el bacallà al damunt. Finalment, esteneu-hi l’allioli de codony al damunt i gratineu-ho al forn durant uns minuts, fins que veieu que l’allioli agafa color. Emplateu els lloms de bacallà de la mateixa manera que heu muntat la plata de forn i ja ho podeu servir.

Font: La cuina comarca a comarca ( Berguedà)


Referència recepta: 0006   Categoria: 2on. Plat   Temporada: Tardor
Origen:

Comentaris

Entrades populars