BACALLÀ A LA LLEIDATANA


                                                              Ingredients 4 persones:

                                 800 grams de bacallà dessalat
                                 1 ceba petita
                                 2-3 tomàquets madurs
                                 1 cullerada de panses
                                 1 cullerada de pinyons
                                 2 pomes
                                 3 grans d’all
                                 Julivert
                                 Farina
                                 Oli
                                 Sal

Elaboració:

Poseu les panses i els pinyons en remull durant ben bé un parell d’hores.
Peleu el tomàquets i la ceba i ratlleu-los. Passeu els talls de bacallà per un plat amb farina i, seguidament, enrossiu-los a foc viu en una paella. Retireu-los i reserveu-los. Amb el mateix oli (si cal, el coleu), ofegueu la ceba en una cassola i, quan comenci a enrossir-se, aboqueu-hi el tomàquet. Deixeu coure el sofregit fins que el tomàquet s’espesseixi, remenant de tant en tant. Mentrestant, fregiu els alls i, quan siguin ben daurats, passeu-los a un morter i piqueu-los juntament amb un grapat de julivert. Amb el mateix oli que heu fregit els alls, salteu les panses, els pinyons i les pomes, tallades a rodanxes. Afegiu aquests darrers ingredients a la cassola del sofregit, mulleu-ho amb una mica d’aigua i col·loqueu-hi el bacallà. Comproveu el punt de sal i, si cal, rectifiqueu-lo. Al cap d’un minut, afegiu-hi la picada d’all i julivert, diluïda amb una mica d’aigua. Remeneu-ho amb cura i deixeu que el bacallà s’acabi de coure.

Font: La cuina comarca a comarca Pla d’Urgell i Segrià
Fotografia de Cuinera-Catala.livejornal.com

Referència recepta: 0025  Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars