MORRO DE BACALLÀ AMB SAMFAINA DE BOLETS I VERDURES

Ingredients 4 persones:

Bacallà 600/800 grams de morro remullat
Barreja de bolets (llenegues, camagrocs, rossinyols...) 150 grams
Barreja de verdures (pebrot vermell, albergínia, carabassó....) 150 grams
Alls tendres 3 u.
Oli d’oliva
Sal i pebre blanc


Elaboració:

Escaldeu  lleugerament el bacallà amb l’aigua justa que el cobreixi i un pessic de pebre. Per preparar la samfaina de bolets i verdures, salteu els bolets en una paella amb un raig d’oli, sal i una miqueta de pebre. D’altra banda, escaliveu les verdures i talleu-les a daus.
A continuació, barregeu-les amb el saltat de bolets. Recordeu que ni les verdures ni els bolets volen coccions llargues, requereixen el seu punt just; si cal, salteu i escaliveu les verdures a part i, finalment, les barregeu quan cada ingredient hagi trobat el seu punt. Amb un robot de cuina, munteu l’oli d’oliva amb una mica d’aigua de la que heu fet servir per escaldar el bacallà i els tres alls tendres, del quals només fareu servir la part blanca, de manera que aconseguireu una crema d’all totalment blanca.

Presentació:

Per muntar el plat, poseu-ho una base de verdures i bolets, el bacallà al damunt i, finalment, regueu-ho amb la crema d’alls tendres.

Font: La cuina comarca a comarca ( Berguedà) de Miquel Màrquez


Referència recepta: 0005     Categoria: 2on Plat     Temporada: Hivern
Origen:

Comentaris

Entrades populars