ABADEJO AMB MEL I BORRAINES
4 lloms de bacallà
d’aproximadament 150 grams cadascun
200 grams de
borraines “penques”
4 cullerades de mel
6 cullerades de
l’aigua de la cocció de les borraines
1 gra d’all tallat
a làmines
Farina
1 got d’oli d’oliva
verge
Font: La cuina comarca a comarca Baix Ebre Montsià de Joan Forcadell
Elaboració:
Bulliu les borraines amb aigua i sal, fins que siguin al dente.
Mentrestant, enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli.
Quant sigui llest, retireu-lo i reserveu-lo. Traieu gairebé tot l’oli
de la paella, deixeu-ne només un rajolí per tal d’enrossir-hi el gra d’all.
Talleu l’all a làmines i daureu-l’hi i, seguidament, afegiu-hi les
borraines, sofregiu-les i rectifiqueu-les de sal. Reserveu-les. En una paella
prou gran per posar-hi els lloms de bacallà, aboqueu la mel i l’aigua de la
cocció de les borraines i reduïu-ho fins a aconseguir un caramel clar.
Aleshores, afegiu-hi el bacallà i caramel·litzeu-lo per totes dues bandes.
Presentació: Emplateu el bacallà i poseu-hi les borraines pel damunt.
Finalment, afegiu-hi unes gotes d’oli d’oliva verge.Font: La cuina comarca a comarca Baix Ebre Montsià de Joan Forcadell
Referència
recepta: 0158 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen: 
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada