BACALLÀ CONFITAT AL FORN
Ingredients per a 4 persones:
4 trossos de
bacallà dessalat d'uns 175 grams cada un
4 patates mitjanes
1 pebrot verd
2 pastanagues
2 tomàquets madurs
2 cebes
½ llimona
100 ml de crema de
llet
4 fulles de llorer
2 branques de
romaní
3 cullerades d'oli
Sal
Es prepara en dos temps, es
degusta acabat de fer
Elaboració:
Per confitar el bacallà es renten els
tomàquets madurs, es ratllen ben fins i es reparteixen en el fons d'un
recipient gran. Sobre ells es col·loquen els trossos de bacallà dessalat, la
mitja llimona, les branques de romaní i les fulles de llorer, deixant confitar
el conjunt a la nevera almenys unes 12 hores. Es prepara i es reserva.
L'endemà, mentre es pre-escalfa el forn a
180º, es retira el bacallà de la nevera, es disposa a la safata del forn,
s'amaneix amb un raig d'oliva i amb el tomàquet ratllat macerat i es reserva
per a més tard. En una altra safata refractària es col·loquen les patates
pelades i laminades.
Enfornar els ingredients:
A les patates s'incorporen les cebes
tallades en juliana, així com les pastanagues i el pebrot verd trossejats en
bastons. Es prepara una la barreja amb un gotet d'aigua i amb una mica de sal i
s'enforna simultàniament amb la safata a la que s'ha deixat preparat el
bacallà, uns 12 minuts aproximadament.
Transcorregut aquest temps es retira el
peix del forn i es reserva la salsa de tomàquet, que s'aboca en una paella amb
la crema de llet i es cuinen els dos ingredients a foc mitjà fins que
s'obtingui una salsa homogènia.
Finalment es reparteixen les patates i la
resta de les hortalisses enfornades a cada un dels plats, a manera de llit,
disposant en el seu centre un tros de bacallà. Just abans de servir la taula
s'amaneix amb la salsa de tomàquet.
Referència
recepta: 0239 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada