BACALLÀ CONFITAT AL FORN

Ingredients per a 4 persones:

4 trossos de bacallà dessalat d'uns 175 grams cada un
4 patates mitjanes
1 pebrot verd
2 pastanagues
2 tomàquets madurs
2 cebes
½ llimona
100 ml de crema de llet
4 fulles de llorer
2 branques de romaní
3 cullerades d'oli
Sal

Es prepara en dos temps, es degusta acabat de fer

Elaboració:

Per confitar el bacallà es renten els tomàquets madurs, es ratllen ben fins i es reparteixen en el fons d'un recipient gran. Sobre ells es col·loquen els trossos de bacallà dessalat, la mitja llimona, les branques de romaní i les fulles de llorer, deixant confitar el conjunt a la nevera almenys unes 12 hores. Es prepara i es reserva.
L'endemà, mentre es pre-escalfa el forn a 180º, es retira el bacallà de la nevera, es disposa a la safata del forn, s'amaneix amb un raig d'oliva i amb el tomàquet ratllat macerat i es reserva per a més tard. En una altra safata refractària es col·loquen les patates pelades i laminades.

Enfornar els ingredients:

A les patates s'incorporen les cebes tallades en juliana, així com les pastanagues i el pebrot verd trossejats en bastons. Es prepara una la barreja amb un gotet d'aigua i amb una mica de sal i s'enforna simultàniament amb la safata a la que s'ha deixat preparat el bacallà, uns 12 minuts aproximadament.
Transcorregut aquest temps es retira el peix del forn i es reserva la salsa de tomàquet, que s'aboca en una paella amb la crema de llet i es cuinen els dos ingredients a foc mitjà fins que s'obtingui una salsa homogènia.
Finalment es reparteixen les patates i la resta de les hortalisses enfornades a cada un dels plats, a manera de llit, disposant en el seu centre un tros de bacallà. Just abans de servir la taula s'amaneix amb la salsa de tomàquet.

Referència recepta: 0239 Categoria: Plat únic Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars