PEIXOPALO AMB TRIPES DE BACALLÀ
Ingredients per 4 persones:
1 peixopalo
½ kg de tripes de bacallà
2 kg de patates
1 ceba gran
3 tomàquets madurs
1 cabeça d'alls
1 branqueta de
julivert
Oli d’oliva
Sal
Elaboració:
S'aboca oli en una cassola de fang. Quan estigui calent es daura
lentament en el mateix la ceba ratllada. A continuació s'afegeix la polpa
ratllada dels tomàquets, l'all i el julivert finament picats. Un cop està el
sofregit molt daurat, s'incorpora el peixopalo perquè cogui durant 10 minuts,
aproximadament. Tot seguit s'incorporen les tripes de bacallà, conjuntament amb
les patates tallades a quadres, prolongant la cocció durant uns 10 minuts més.
Es remena amb una cullera de fusta i es cobreix amb aigua. A mitja cocció de
les patates s'afegeix una cullerada de salsa allioli lleugera, el que es coneix
per allioli negat, prolongant la cocció durant 5 minuts més.
Es rectifica de sal i se serveix immediatament, acompanya amb un morter
amb allioli perquè cadascú afegeixi al seu gust.
Nota: el peixopalo ha de tallar-se a trossos i mantenir-se en remull
durant 7 dies, canviant cada dia l'aigua.
Les tripes del bacallà han de romandre durant 24 hores en remull. Cal
netejar-les després una per una amb especial cura.
Referència
recepta: 0236 Categoria: Plat Únic Temporada:
Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada