CORS DE CARXOFES FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ

Ingredients per 6 persones:

12 carxofes naturals
200 grams de brandada de bacallà
4 dl. de salsa velouté
1 cullerada sopera de brandi
75 grams de formatge ratllat
1 cullerada de postres de farina
2 llimones

Ingredients de la salsa "velouté" 

1 dl. de nata líquida
3 dl. de fumet de peix
2 escalunyes
30-40 grams de mantega
30-40 grams de farina
Sal

Elaboració:

Elaboració de la salsa velouté

En una cassola amb la mantega daurar, sense que agafin color, les escalunyes pelades i tallades en brunoise. Incorporar la farina i amb l'ajuda del batedor remoure bé per elaborar el roux. Afegir poc a poc el fumet i tot seguit la nata calenta. Deixeu-ho coure tot lentament i per espai d'uns deu minuts. Passar la salsa per un colador fi, aromatitzar-la amb el brandi i assaonar. Reservar en calent.

Elaboració de les carxofes

Netejar les carxofes de les fulles més dures i tallar formant cors, dels quals es traurà la borrissol amb l'ajuda de la cullera de fer patates avellana. Conforme estiguin nets col·locar en un cassó amb aigua, farina, suc de llimona i sal. Posar-los a coure tapant el recipient amb un  drap blanc perquè no adquireixin un color fosc al contacte amb el aire. Un cop cuits, escorreu i posant-los cap per avall perquè desprenguin tota l'aigua acumulada.
En una font de forn o en sis plats individuals estendre una capa de velouté i col·locar sobre els cors o fons de carxofes, els quals s'hauran omplert amb brandada. Napar amb la resta de la salsa. Escampar-hi el formatge ratllat i posar al forn a gratinar.
Servir calent.


Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0229 Categoria: 2on Plat Temporada: Hivern
Origen: 






Comentaris

Entrades populars