CORS DE CARXOFES FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ
Ingredients per 6 persones:
12 carxofes
naturals
200 grams de
brandada de bacallà
4 dl. de salsa
velouté
1 cullerada sopera
de brandi
75 grams de
formatge ratllat
1 cullerada de
postres de farina
2 llimones
Ingredients de la salsa
"velouté"
1 dl. de nata
líquida
3 dl. de fumet de
peix
2 escalunyes
30-40 grams de
mantega
30-40 grams de
farina
Sal
Elaboració:
Elaboració de la
salsa velouté
En una cassola amb la mantega daurar, sense que agafin color, les
escalunyes pelades i tallades en brunoise. Incorporar la farina i amb l'ajuda
del batedor remoure bé per elaborar el roux. Afegir poc a poc el fumet i tot
seguit la nata calenta. Deixeu-ho coure tot lentament i per espai d'uns deu
minuts. Passar la salsa per un colador fi, aromatitzar-la amb el brandi i
assaonar. Reservar en calent.
Elaboració de les carxofes
Netejar les carxofes de les fulles més dures i tallar formant cors,
dels quals es traurà la borrissol amb l'ajuda de la cullera de fer patates avellana.
Conforme estiguin nets col·locar en un cassó amb aigua, farina, suc de llimona
i sal. Posar-los a coure tapant el recipient amb un drap blanc perquè no adquireixin un color fosc al contacte amb el
aire. Un cop cuits, escorreu i posant-los cap per avall perquè desprenguin tota
l'aigua acumulada.
En una font de forn o en sis plats individuals estendre una capa de
velouté i col·locar sobre els cors o fons de carxofes, els quals s'hauran
omplert amb brandada. Napar amb la resta de la salsa. Escampar-hi el formatge
ratllat i posar al forn a gratinar.
Servir calent.
Font: Todo el bacalao a su
alcance
Referència
recepta: 0229 Categoria: 2on Plat Temporada:
Hivern
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada