ALMOSTA


Ingredients 6 persones:

1 penca de cansalada viada de 20x20 cm. Aproximadament
1 ou
Bacallà esqueixat i dessalat
Bolets del temps
Ametlles crues mòltes
All
Julivert



Guarnició:

Patates escalivades
Ceba escalivada
Carn de perol ( botifarra esparracada)
Llard

Elaboració:

Talleu més aviat prima la penca de cansalada. Després els bolets, el bacallà i una part de les ametlles amb l’all i el julivert.
Poseu-ho tot sobre la cansalada i feu-ne un farcell. Agafeu les quatre puntes de la base amb un escuradents a fi que quedin ben fixes. Pinteu les puntes amb ou batut perquè, en retirar l’escuradents, un cop cuita l’elaboració, el farcell romangui tancat. Espolseu-hi al damunt la resta de les ametlles. Fiqueu-ho al forn durant uns 2-3 minuts.
Prepareu una base amb “enciam brut” ----patates, cebes escalivades i la botifarra esparracada---, que haureu passat prèviament per la paella amb una mica de llard. Poseu l’almosta damunt aquesta base.
La decoració final podeu fer-la amb un brot de romaní o de farigola; però la imaginació de cadascú podrà fer meravelles amb aquesta que ja és a punt de ser servida.

Font: la cuina del bacallà a Catalunya  

Referència recepta: 0074 Categoria: 1er Plat   Temporada: Tardor
Origen: 




Comentaris

Entrades populars