CIGRONS PEDROSILLANOS AMB TRIPA DE BACALLÀ I BLEDES

Ingredients per a 4 persones:

1 kg de cigrons pedrosillanos
100 grams de tripa de bacallà
Pells de bacallà
2 manats de bledes
2 ous durs
2 pastanagues
1 cabeça d'alls
1 ceba
4 claus olorosos
50 ml. d'oli de gira-sol
Sal

Elaboració:

S'hidraten els cigrons en aigua amb bicarbonat durant 24 hores i es couen juntament amb la ceba, les pastanagues, la cabeça d'alls i els claus durant 12 hores a foc lent.

Es netegen les bledes i es reserven les tiges. S'escalden les fulles i es refreden en aigua amb gel. Posteriorment, es tritura a la Termomix un terç de les bledes amb aigua i, a continuació, es cola. La resta de les bledes es tritura amb oli de gira-sol i també es cola. D'altra banda, s'escalden les tiges i es reserven.

Es separa el rovell de la clara dels ous cuits. Es pica la clara, es tritura el rovell a la Termomix i es reserven per separat. A continuació, es netegen la tripa de bacallà i s'escalden en aigua bullint durant només un minut. Es deixen refredar i es reserven. D'altra banda, es bullen les pells de bacallà durant uns sis minuts.

Es prepara un pil-pil amb els cigrons, el brou de les pells, la clara d'ou picada, la tripa i l'oli de les bledes. Per a això, es barregen tots els ingredients en un recipient i s'aboca l'oli temperat molt lentament mentre es remou perquè lliguin tots els sucs.

Per a la presentació, es disposa en un plat fons el pil-pil amb la tripa i els cigrons, i tres bouquets de bledes escaldades. Per últim, es van situen tres tiges de bledes sobre cada bouquet i el rovell d'ou al centre.

Font: La cocina de casa con el toque de los grandes chefs. Recepta de Josep Quintana

Referència recepta: 0244 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen: 



Comentaris

  1. Hola M.Teresa guapa tu

    he descobert el teu blog de bacallà, hummmm, es un dels peix preferits a casa

    mil petonets i fins aviat, Susanna

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars