CIGRONS PEDROSILLANOS AMB TRIPA DE BACALLÀ I BLEDES
Ingredients per a 4 persones:
1 kg de cigrons
pedrosillanos
100 grams de tripa
de bacallà
Pells de bacallà
2 manats de bledes
2 ous durs
2 pastanagues
1 cabeça d'alls
1 ceba
4 claus olorosos
50 ml. d'oli de
gira-sol
Sal
Elaboració:
S'hidraten els
cigrons en aigua amb bicarbonat durant 24 hores i es couen juntament amb la
ceba, les pastanagues, la cabeça d'alls i els claus durant 12 hores a foc lent.
Es netegen les
bledes i es reserven les tiges. S'escalden les fulles i es refreden en aigua
amb gel. Posteriorment, es tritura a la Termomix un terç de les bledes amb
aigua i, a continuació, es cola. La resta de les bledes es tritura amb oli de
gira-sol i també es cola. D'altra banda, s'escalden les tiges i es reserven.
Es separa el rovell
de la clara dels ous cuits. Es pica la clara, es tritura el rovell a la
Termomix i es reserven per separat. A continuació, es netegen la tripa de
bacallà i s'escalden en aigua bullint durant només un minut. Es deixen refredar
i es reserven. D'altra banda, es bullen les pells de bacallà durant uns sis
minuts.
Es prepara un
pil-pil amb els cigrons, el brou de les pells, la clara d'ou picada, la tripa i
l'oli de les bledes. Per a això, es barregen tots els ingredients en un
recipient i s'aboca l'oli temperat molt lentament mentre es remou perquè
lliguin tots els sucs.
Per a la
presentació, es disposa en un plat fons el pil-pil amb la tripa i els cigrons,
i tres bouquets de bledes escaldades. Per últim, es van situen tres tiges de
bledes sobre cada bouquet i el rovell d'ou al centre.
Font: La cocina de casa con
el toque de los grandes chefs. Recepta de Josep Quintana
Referència
recepta: 0244 Categoria: 1er Plat Temporada:
Tot l’any
Origen:
Hola M.Teresa guapa tu
ResponEliminahe descobert el teu blog de bacallà, hummmm, es un dels peix preferits a casa
mil petonets i fins aviat, Susanna