OLLA DE VIGÍLIA
Ingredients per a 4 persones:
400 grams de
cigrons pedrosillanos
400 grams de
bacallà dessalat
100 grams de tripa
de bacallà dessalada
100 grams de ceba
tendra
2 ous
2 fulles de llorer
1 cullerada sopera
de llet
Pa dur
Molla de pa
Formatge manxec
semi-curat
Farina
Julivert
Farigola
Romero
Fulles d'espinacs
Germinats
Oli d'oliva
Sal
Elaboració:
Es posa a escalfar
aigua en una olla amb una mica de sal, un ramell de farigola, un altre de
romaní i el llorer. Quan arrenqui el bull, s'hi afegeixen els cigrons, en
remull des de la vigília, i es deixa coure a foc mínim.
En una paella amb
oli, es sofregeix la ceba tendra finament tallada. Un cop ofegada, s'hi afegeix
la tripa de bacallà tallada en trossos petits i es deixa cuinar.
Es barreja la molla
de pa amb el pa dur, el julivert picat molt fi, el formatge ratllat, la llet i
mig ou batut. Es fan unes boles amb aquesta pasta a manera de croqueta petita.
Quan els cigrons
estiguin cuits s'escorren, s'afegeixen al l’olla del guisat de tripa de bacallà
i ceba tendra, i es couen a foc suau durant deu minuts. Seguidament,
s'arrebossen les boles amb la farina i la resta de l'ou batut i es fregeixen.
Es repeteix la mateixa operació amb el bacallà: s'enfarina, es passa per ou
batut i es fregeix.
Per a la
presentació, es disposen els cigrons en un plat fons i a sobre les boles i el
bacallà arrebossat. Per últim, es decora amb les fulles d'espinacs i els
germinats.
Font: La cocina de casa con
el toque de los grandes chefs. Recepta de Manuel de la Osa
Referència
recepta: 0242 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot l’any
Origen:
Desconocía esta receta, pero me ha gustado mucho, lo apunto! :) saludos
ResponEliminaDemà en farem una semblant:))
ResponElimina