OLLA DE VIGÍLIA

Ingredients per a 4 persones:


400 grams de cigrons pedrosillanos
400 grams de bacallà dessalat
100 grams de tripa de bacallà dessalada
100 grams de ceba tendra
2 ous
2 fulles de llorer
1 cullerada sopera de llet
Pa dur
Molla de pa
Formatge manxec semi-curat
Farina
Julivert
Farigola
Romero
Fulles d'espinacs
Germinats
Oli d'oliva
Sal

Elaboració:

Es posa a escalfar aigua en una olla amb una mica de sal, un ramell de farigola, un altre de romaní i el llorer. Quan arrenqui el bull, s'hi afegeixen els cigrons, en remull des de la vigília, i es deixa coure a foc mínim.
En una paella amb oli, es sofregeix la ceba tendra finament tallada. Un cop ofegada, s'hi afegeix la tripa de bacallà tallada en trossos petits i es deixa cuinar.
Es barreja la molla de pa amb el pa dur, el julivert picat molt fi, el formatge ratllat, la llet i mig ou batut. Es fan unes boles amb aquesta pasta a manera de croqueta petita.
Quan els cigrons estiguin cuits s'escorren, s'afegeixen al l’olla del guisat de tripa de bacallà i ceba tendra, i es couen a foc suau durant deu minuts. Seguidament, s'arrebossen les boles amb la farina i la resta de l'ou batut i es fregeixen. Es repeteix la mateixa operació amb el bacallà: s'enfarina, es passa per ou batut i es fregeix.
Per a la presentació, es disposen els cigrons en un plat fons i a sobre les boles i el bacallà arrebossat. Per últim, es decora amb les fulles d'espinacs i els germinats.

Font: La cocina de casa con el toque de los grandes chefs. Recepta de Manuel de la Osa

Referència recepta: 0242 Categoria: Plat únic Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars