EMPEDRAT DE BACALLÀ AMB OLI AROMATITZAT I AIGUA DE TOMÀQUET

Ingredients per a 4 persones:

1 llom de bacallà dessalat
150 grams de mongetes blanques cuites
100 ml d'oli macerat

Per l'oli macerat:

1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 cabeça d'alls
10 olives negres amb os
3 cebes tendres
1 filet d'anxova
200 ml de vinagre balsàmic
Pebre blanc
Sal

Per a l'aigua de tomàquet:

400 grams de tomàquet madur
Sal

Per a la decoració:

Brots d'escarola fina
Rúcula
Sal en escates (Maldon)

Elaboració:

Es prepara l'oli de maceració: es piquen els pebrots vermells i verds, els alls, les cebes tendres i les olives, i es deixen macerar juntament amb l'oli, la sal i el pebre un mínim de 72 hores en fred. A continuació, es cola l'oli i es reserven 100 decilitres per infusionar el bacallà. La resta de l'oli es passa pel robot de cuina i es prepara una vinagreta juntament amb l'anxova i el vinagre balsàmic.

Es talla el llom de bacallà en quadres regulars d'un centímetre i mig, que s'introdueixen en l'oli macerat un mínim de 24 hores. D'altra banda, es realitza una picada amb les verdures utilitzades en l'oli macerat, excepte l'all. S'amaneixen amb sal i oli, i es reserven.
Per a l'aigua de tomàquet, es tritura el tomàquet net i es passa per un colador per retirar les pells i les llavors. Es col·loca el puré de tomàquet en una malla molt fina o estamenya i es deixa que es filtri l'aigua de vegetació dins de la nevera. Es reserven per separat el puré de tomàquet i l'aigua de tomàquet, que es corregeix de sal.

Per a la presentació, es disposen tres cullerades d'aigua de tomàquet en un plat fons. Es col·loquen sobre quatre daus de bacallà i es reparteixen al seu voltant les mongetes cuites. A sobre de cada dau es disposa una petita quantitat de verdures amanides. Es decora el plat amb uns brots d'escarola i rúcula, i s'amaneix tot amb la vinagreta reservada i les escates de sal.

Font: La cocina de casa con el toque de los grandes chefs. Recepta de Jordi Cruz

Referència recepta: 0243 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:  

 

Comentaris

  1. les olives no tenen ossos com els animals, les fruites tenen pinyols.

    ResponElimina
  2. Gràcies per el petit lapsus.Tens tota la raó del mon.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars