BACALLÀ AMB SALMOREJO DE PIQUILLO
Ingredients:
Per al salmorejo de piquillo
5 pebrots del
piquillo
1 tomàquet madur
50 grams de pa dur
50 ml. d'oli verge
extra
10 ml. de vinagre
de poma
½ gra d'all
Sal
Per al bacallà
200 grams de
bacallà dessalat
2 grans d'all
1 bitxo petit
100 ml. d'oli
d'oliva suau
1 cullerada de pols
d'olives negres
1 cullerada de
cibulet picat
Elaboració:
Per al salmorejo de piquillo
Poseu tots els ingredients a la batedora menys l'oli i tritureu-los molt fins a aconseguir un puré fi, llavors aneu-hi tirant l'oli a poc a poc i seguiu batent un parell de minuts més. Poseu en punt de sal. Reserveu en fred.Per al bacallà
Poseu l'oli en un cassó petit juntament amb
els grans d'all aixafats i el bitxo petit. Escalfeu l'oli a foc baix fins
a uns 100º C, notareu que l'oli està a aquesta temperatura perquè l'all
comença a bombollejar lleugerament però tampoc ho ha de fer en excés
perquè això voldria dir que l'oli està molt calent i estaríeu fregint
l'all en comptes de confitar-lo. Deixeu l'oli a aquesta temperatura uns 5
minuts.
Mentre talleu el bacallà a daus de mida mitjana. El poseu a l'oli que estarà a uns 100º C i retireu-los del foc immediatament, amb aquesta temperatura se'ns cuinarà el bacallà perfectament, ja que en estar dessalat ja té una pre-cocció. Ho deixeu 2 minuts en l'oli i l'escorreu-lo.
Afegiu-hi al bacallà, la pols d'olives i el cibulet picat.
Afegiu-hi a la presentació
Col·loqueu al fons d'un del plat el salmorejo de piquillo i sobre els
cubs de bacallà amb olives negres i cibulet.
Font:
http://www.gastronomia.es/recetas/bacalao-con-salmorejo-de-piquillos/
Referència
recepta: 0281 Categoria: 2on Plat Temporada:
Tot l’any
Origen:
Andalusia
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada