BACALLÀ AMB LLAGOSTINS A L’ALL CREMAT

Ingredients per a 4 persones:

4 lloms de bacallà
8 llagostins de bona mida
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 cabeça d’all
2 llesques de pa sec
18 ametlles pelades crues
Fumet de peix
1 got de vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Julivert

Elaboració:

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Quan estigui a punt, hi tirarem el vi blanc, ho deixarem reduir a foc lent 3 o 4 minuts i ho reservarem. Tot seguit pelarem l’all i el fregirem lentament fins que quedi tou, procurant que no s’arribi a cremar, i el deixarem igualment a part. Amb aquest mateix oli fregirem el pa, les ametlles, els llagostins i el bacallà lleugerament enfarinats, i ho reservarem.
A continuació posarem en una cassola els llagostins i el bacallà, i farem una picada amb el sofregit de ceba i tomàquet, l’all confitat, el pa, les ametlles fregides i el julivert. Un cop triturat ho barrejarem amb el fumet de peix i ho afegirem a la cassola, que deixarem fent xup-xup durant 10 minuts. Ho rectificarem de sal i pebre i ho servirem a taula.

Nota: Els llagostins caldrà marcar-los molt poc a la paella, tot just per a potenciar-ne el gust, i deixarem que desprenguin el sabor a la cassola. Si volem facilitar la feina als nostres comensals, podem fregir els llagostins ja pelats.


Font: La millor cuina del bacallà de Albert Cogul

Referència recepta: 0269 Categoria: 2on Plat Temporada: Tardor
Origen: Catalunya

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars