CREMA FREDA DE BACALLÀ

Ingredients per a 4 persones:

150 grams de bacallà sec i esqueixat
500 grams de patates
2 alls pelats
4 porros ( només la part blanca)
1.250 ml. de fumet de peix ( que pots fer amb espines, caps, trossos de peix i peix de roca, bullint-los en aigua durant 30 minuts; no hi posis sal)
1 raig d’oli d’oliva extra verge
1 nou ( uns 15 grams de mantega)

Opcional

Porradell picat
Oli d’oliva extra verge
Unes tiretes de bacallà fumat

Elaboració:

Unes hores abans de cuina la crema, posa a dessalar el bacallà en aigua fresca. Un cop dessalat, eixuga’l bé. El mínim que necessitaràs són 3 hores, durant les quals hauràs de canviar-li l’aigua sovint ( uns quatre cops en aquesta estona).
Renta les patates i fes-les bullir, amb pell, fins que siguin cuites.
Talla la part blanca dels porros a rodanxes fines.
Posa l’oli i la mantega en un cassó. Posa-hi els porros, al foc suau, fins que comencin a agafar color. Afegeix-li els alls tallats a làmines. Quan tot sigui cuit, posa-hi el bacallà, dóna-li unes voltes, afegeix-hi el fumet de peix i deixa-ho bullir durant 10 minuts.
Pela les patates i passa-les pel passapuré, encara en calent. Afegeix-hi el fumet de peix amb el bacallà i tritura-ho tot fins que sigui ben fi.
Si vols passa la sopa pel colador xinès. Deixa-la refredar i guarda-la a la nevera fins al moment de servir. No la posis a punt de sal fins que sigui freda. Si et quedés massa espessa, posa-hi una mica més de fumet o bé un raig s’aigua o llet.
Serveix la sopa en plats, decorada amb un fil d’oli verge i una mica de porradell picat. Si vols, pots afegir-hi unes tiretes de bacallà fumat.

Variant: Post servir la sopa calenta. Per acabar-la, pots posar-hi per damunt un bocinets de bacó torrats a la paella, uns dauets de pa fregit ben escorreguts sobre paper absorbent o bé un sofregit de ceba i ametlla picada.


Font: Passa’m la recepta la millor cuina de casa de Marta Carnicero

Referència recepta: 0265 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen: Catalunya


Comentaris

Entrades populars