BROQUETA DE BACALLÀ AMB POMA ÀCIDA I OLI DE NOUS


Ingredients per a 4 persones:

200 grams de llom de bacallà dessalat
1 poma granny smith
1 dl. d’oli d’oliva extra verge
8 nous
8 broquetes de 20 cm

Elaboració:

Traiem la pell del bacallà i fem daus de 2 centímetres de gruix.
Pelem la poma i la tallem com el bacallà. Muntem les broquetes enfilant primer un dau de bacallà i després el de poma. Piquem ben finament les nous i les barregem amb l’oli d’oliva. Ho tirem pel cim de les broquetes i hi posem un grans de sal.

Nota:
La pell del bacallà no cal llençar-la, podem fer-ne una escuma deliciosa. Posem la pell amb 1 dl. d’aigua a escalfar. Quan estigui tèbia (no ha d’arribar a bullir), la posem en un pot alt i estret i triturem amb un batedor elèctric, hi afegim un all fregit i un dl. d’oli d’oliva de 0,4º d’acidesa i de gust suau. Ha de quedar una escuma cremosa i gelatinosa. Incorporem dues cullerades de nata muntada i la posem en gots petits on haurem posat una mica d’escalivada trinxada. Deixem a la nevera. Se serveix el got amb una cullera de cafè i s’agafa la cullerada de dalt a baix, una xic d’escuma de bacallà i un xic d’escalivada.
 
Font: Menjar per un euro

Referència recepta: 0262 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen: 

 


Comentaris

  1. Una broqueta ben original i sorprenent!! Per als amants del bacallà!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars