MORRO DE BACALLÀ A LA CATALANA


Ingredients per a 4 persones:

4 trossos de bacallà de 200 grams
4 cebes petites
4 tomàquets madurs
100 grams de panses
200 grams de prunes
100 grams de pinyons
4 grans d’all
2 ous durs
1 dl. de vi dolç
Sal
Oli d’oliva
Farina

Elaboració:

Dessaleu el bacallà, canviant-ne l’aigua dues vegades al dia, fins que estigui al punt de sal. Enfarineu-lo i fregiu-lo. Bulliu els ous en un pot amb aigua i un bon grapat de sal durant 10 minuts. Peleu-los i talleu-los per la meitat. Peleu les cebes i talleu-les en juliana. En una cassola amb 6 cullerades dóli poseu a daurar el alls, afegiu-hi la ceba i deixeu-la a foc lent fins que estigui molt confitada. Incorporeu-hi les panses, els pinyons, les prunes i els tomàquets pelats. Deixeu-ho al foc durant 10 minuts. Disposeu el 4 trossos de bacallà i els ous durs en una safata. Cobriu-los amb la salsa catalana i enforneu-ho 10 minuts.

Nota:
El bacallà a la catalana és el plat per excel·lència del divendres Sant.

Font: La cuina catalana, comarca a comarca

Referència recepta: 0255 Categoria: Plat únic Temporada: Tot l’any
Origen:  (Bacelonès)

Comentaris

  1. Tens raó! per divendres sant, bacallà! És tan bo que això no és gens difícil d'acomplir. El que has preparat té una pinta fantàstica! Petons

    ResponElimina
  2. EI!!! que a casa meva el divendres sant toca cassoleta de bacallà carxofes i ou dur... però aquest bacallà a la catalana va perfecte per a qualsevol altre divendres de quaresma... i jo que sóc una descreguda, doncs per a mi per qualsevol dia de l'any!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Hola, Mª Teresa,
    Acabo de publicar un post dedicat la bacallà i he nomenat/recomanat el teu blog.
    Felicitats per el teu espai de receptes dedicades a la cuina del bacallà!
    Salutacions,

    ResponElimina
  4. Maria Tresa, el vi en quin moment és posa?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars