BACALLÀ A LA RIBERA

Ingredients per a 4 persones:

800 grams de bacallà
1 ceba
3 grans d’all
50 grams d’ametlles torrades
1 llesca de pa fregit
250 grams de tomàquets madurs
50 grams de pinyons
Oli
Sal
Aigua
1 grapat de cargols, prèviament bullits

Elaboració:

Tingueu el bacallà en remull des de la vigília. Enfarineu-lo i fregiu-lo. En una cassola, poseu-hi l’oli de fregir el bacallà i feu-lo servir per sofregir una ceba picada ben fina. Quan la ceba sigui daurada, ratlleu els tomàquets i incorporeu-los-hi. Piqueu en un morter les ametlles torrades, els pinyons, l’all i el pa fregit. Tireu la picada a la cassola. Poseu-hi una cullerada rasa de farina i el pebre vermell. Incorporeu-hi l’aigua i feu-ho bullir una estona. Afegiu-hi el bacallà i els caragols, i deixeu que bulli de 5 a 7 minuts més.

Nota:
Afegiu la sal al final, un cop ja hi heu posat el bacallà i després de deixar-ho coure una estona.

Font: La cuina catalana, comarca a comarca

Referència recepta: 0252 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:  
(Ribera d’Ebre) 


Comentaris

Entrades populars