BACALLÀ A LA CROSTA

Ingredients per a 4 persones:

4 lloms de bacallà dessalat
4 fulles de llorer
1 pessic de farigola
200 grams de nous sense closca
4 anxoves de l’Escala
Crema de llet
Vinagre
Maionesa




Elaboració:

Bulliu el bacallà amb les fulles de llorer i la farigola durant 7 o 10 minuts (que no quedi desfet). Escorreu-lo. Piqueu en un morter les nous i les anxoves (netes d’espines i dessalades). Tireu-hi un raget de vinagre, la salsa maionesa i la crema de llet, fins a aconseguir una crema semiespessa. Poseu el bacallà en una cassola de fang i cobriu-lo amb aquesta crema. Tot seguit, gratineu-lo en el forn molt calent, fins que quedi ben daurat.

Nota:
Heu de vigilar de no passar-vos de temps, perquè la crema es talla i el plat surt molt oliós. Si u passeu en la cocció, el bacallà queda fibrós i disgustat.

Font: La cuina catalana, comarca a comarca

Referència recepta: 0251 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:  

(Urgell)


Comentaris

Entrades populars