BACALLÀ A LA CROSTA
4 lloms de bacallà
dessalat
4 fulles de llorer
1 pessic de
farigola
200 grams de nous
sense closca
4 anxoves de
l’Escala
Crema de llet
Vinagre
Maionesa
Elaboració:
Bulliu el bacallà amb les fulles de llorer i la farigola durant 7 o 10
minuts (que no quedi desfet). Escorreu-lo. Piqueu en un morter les nous i les
anxoves (netes d’espines i dessalades). Tireu-hi un raget de vinagre, la salsa
maionesa i la crema de llet, fins a aconseguir una crema semiespessa. Poseu el
bacallà en una cassola de fang i cobriu-lo amb aquesta crema. Tot seguit,
gratineu-lo en el forn molt calent, fins que quedi ben daurat.
Nota:
Heu de vigilar de no passar-vos de temps, perquè la crema es talla i el
plat surt molt oliós. Si u passeu en la cocció, el bacallà queda fibrós i
disgustat.
Font: La cuina catalana,
comarca a comarca
Referència
recepta: 0251 Categoria: 2on Plat Temporada:
Tot l’any
Origen:
(Urgell)
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada